Ideea simpla si eficienta pentru extinderea autonomiei masinilor electrice

Un inventator francez si-a prezentat ideea care ar putea demonta teama de autonomia prea mica a masinilor electrice: EP Tender.

Pentru unele masini electrice, precum Opel Ampera sau BMW i3, s-a gasit solutia range-extender, ceea ce presupune montarea in masina a unui motor termic, avand rol de generator de curent electric si care poate sa fie alimentat cu combustibil la orice benzinarie, scrie promotor.ro. Dezavantajul tine de masa suplimentara pe care o reprezinta acest motor, ceea ce inseamna un consum mai mare de curent electric. Pe de alta parte, fata de o masina strict electrica, solutia range-extender inseamna ca poti merge la un drum mai lung, fara teama ca se termina curentul electric din baterie.

Astfel, inventatorul francez Jean Baptiste Segard vine cu propunerea unui range-extender amovibil. Mai exact, o mica rulota dotata cu un motor termic, avand rolul de a produce curent electric pentru baterii cand se pleaca la drumuri mai lungi, scrie sursa citata. Proiectul EP-Tender promite cresterea autonomiei totale pana la 600 km cu un singur plin, ceea ce devine foarte tentant, mai ales ca motorul poate fi unul de cilindree redusa, prin urmare foarte economic.

Mica remorca are o masa proprie de circa 200 kg si o lungime de 1,2 metri si este gandita sa fie oferita in regim de rent-a-car.

Sursa foto: club-alsace-ve.fr