Idei pentru petrecerea de Crăciun

Iata ce ai de facut atunci cand craciunul se apropie si gazduiesti petrecerea la tine acasa.

Fa o lista cu invitati

Lista de invitati este bineinteles printre primele lucruri importante de facut. In acest fel vei sti exact numarul celor ce ar putea/vrea sa participe si iti vei putea calcula in detaliu fiecare pas din organizarea petrecerii. Daca optezi pentru o petrecere acasa, ia in calcul spatiul pus la dispozitie pentru aceasta petrecere. Nu vrei sa stati inghesuiti si sa nu aveti loc nici de o mica hora, corect?

Alege data evenimentului

In functie de cum sunt disponibili si ceilalti invitati, fixati o anumita data in care sa se tina petrecerea si incearca pe cat posibil sa nu fie prea apropiata de data Craciunului pentru ca in acea perioada majoritatea vor dori sa petreaca alaturi de familie. Fixati data impreuna si tine cont ca ar fi ideal ca petrecerea sa se tina in weekend pentru ca nimeni nu vrea sa mearga la job a doua zi, asta deja stim cu totii!

Planificati meniul

In functie de preferintele culinare ale fiecaruia dar bineinteles si de traditiile cu care toti suntem obisnuiti, adapteaza un meniu sa fie pe placul tuturor dar nu te baza pe mancaruri complicat de executat ci mai mult pe platouri reci sau daca bugetul iti permite alege o firma de catering care sa iti livreze absolut tot ce doresti pentru masa din ziua petrecerii. Daca alegi sa gatesti tu, ia in calcul cateva ore bune de stat in picioare si oboseala pe care o vei acumula; vrei sa si dansezi la petrecere nu? Ca alegi firma de catering sau alegi sa gatesti tu, ai grija sa alegi meniul perfect pentru toata lumea si daca e cazul de invitati cu anumite alergii e bine sa pui bucate pe masa si in functie de acestia, altfel vei risca sa nu fie toata lumea multumita la petrecerea ta.

Decoratiunile casei

Bineinteles nu va lipsi un brad artificial decorat dupa bunul tau plac si absolut evident ca si celelalte ornamente ale casei vor fi montate inainte de sosirea invitatiilor. E bine sa faci asta cu minim o saptamana in avansul petrecerii organizate pentru a nu te aglomera pe ultima suta de metri cu tot ce este de facut.

Cadouri pentru invitati

Craciunul nu poate fi inteles fara cadouri. Ele trebuie sa fie acolo. Cat de mici si marunte nu conteaza, important e sa oferim ceva pe placul celui caruia ii oferim. Daca ai o gasca de prieteni carora le plac surprizele, as opta ca fiecare dintre ei sa faca un cadou modelul secret santa si sa le asezati sub bradut fiecare deschizand un anume cadou fara sa stie exact de la cine este. E mai funny si destinde atmosfera oarecum stangace de la inceputul unei petreceri organizate acasa…

Muzica, nu uita de muzica

Daca vrei sa ai o petrecere reusita, alege o coloana sonora care se potriveste cel mai bine serii. Muzica este activatorul unei petreceri si cea care face oamenii sa se distreze. Fii selectiv si da startul cu o melodie moderna pe care toti o cunosc si ii indeamna la miscare; Fa un playlist inainte de sosirea invitatiilor pentru ca asta te va ajuta mult atunci cand nu ai timp si chef sa stai sa dai click de fiecare data pe o noua melodie… nu esti dj platit chiar daca petrecerea e la tine acasa; si tu trebuie sa te simti bine, nu? Opteaza atat pentru melodii moderne ce se aud pe radio dar si pentru colinde, acestea din urma putand fi pornite atunci cand va asezati la masa cu totii… Muzica e foarte importanta la o petrecere, la fel ca si mancarea, daca acestea doua sunt de calitate, petrecerea e reusita garantat!

Daca sunt copii implicati

Daca ai copii si nu ii poti trimite la bunici din diverse motive atunci cand organizezi petrecerea si nu vrei sa ii auzi plangand-se prin casa de muzica prea tare, e bine sa vorbesti cu ei inainte de organizarea petrecerii si sa picati la un numitor comun, sa le explici ca au voie sa participe (daca varsta le permite) dar cu anumite limite si ca din cand in cand e bine sa se retraga in camera lor pentru a lasa adultii sa discute in voie. Nici tu nu stai lipita de copilul tau cand are invitat un coleg de clasa, nu? Daca invitatii tai au copii si doresc sa ii aduca la petrecere, e perfect; copilul tau va avea parteneri de joaca si toti sunteti happy!

Petrecerea de Craciun are nevoie de 5 ingrediente ca sa fie una reusita si anume: buna dispozitie, muzica, mancare buna, decor de poveste si multe zambete! Have fun!