IGPR: INFRACTIONALITATEA in SCOLI si zonele adiacente a SCAZUT

Numarul cazurilor de INFRACTIONALITATE in unitatile scolare si in zonele adiacente a SCAZUT cu 9,6% in primul semestru al acestui an scolar comparativ cu semestrul I din anul 2013-2014, a declarat joi comisar-sef MIHAI PRUTEANU (foto), director adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR.

MIHAI PRUTEANU a spus ca tipurile cele mai frecvente de INFRACTIUNI manifestate in scoli ar fi lovirile sau alte violente — 44,5% si furturile simple, marunte intre elevi — 37,7%.

CITESTE SI: SENATUL A RESPINS PROPUNEREA PRIN CARE MATERIA ”EDUCATIE PENTRU SANATATE” AR FI DEVENIT OBLIGATORIE

“Putem vorbi de un progres in ce priveste siguranta in unitatile scolare, Politia a actionat impreuna cu partenerii sai mai bine, mai eficient, 92% din INFRACTIONALITATEA inregistrata fiind manifestata in incinta unitatilor scolare — in salile de curs, curte, salile de sport—, diferenta de 8% fiind in afara unitatilor. Fortele noastre actioneaza permanent in perioadele de deplasare a elevilor de la domiciliu catre scoli si invers”, a adaugat MIHAI PRUTEANU.

Peste 17.500 de elevi din 47 de scoli din tara au beneficiat timp de doi ani de o informare specializata privind delincventa juvenila, in cadrul proiectului “COPILARIE FARA DELICVENTA”, in valoare de circa 200.000 euro.

CITESTE SI: MAI cere INCHIDEREA scolii din TANCABESTI unde mai multi COPII au fost INTOXICATI 

Proiectul “COPILARIE FARA DELICVENTA” a inceput in mai 2013 si a fost realizat de IGPR in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerele de Interne din Republica Bulgaria si Republica Ceha.

Sursa foto: adevarul.ro