IGSU raspunde in cazul sponsorizarilor: ISU Bacau a primit 63.631 de lei de la 17 firme in 2014

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a primit anul trecut sponsorizari in valoare totala de 63.631 de lei, de la 17 firme, dintre care cinci au fost sanctionate contraventional, la trei le-au fost respinse cererile, iar alte trei nu sunt din Bacau, precizeaza IGSU.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) transmite, intr-un comunicat, ca ISU Bacau a primit, prin Asociatia Pompierii Bacauani, 36 de sponsorizari de la 17 societati comerciale.

Dintre aceste firme, trei nu sunt din judetul Bacau, doua au depus cereri de avizare, dar li s-a dat negatie deoarece nu se incadrau in categoriile de constructii supuse avizarii/ autorizarii, cinci au fost sanctionate contraventional, iar unei firme i s-a respins cererea de autorizare pentru nerealizarea masurilor specifice.

CITESTE SI: DOCUMENTUL cu SPONSORIZARILE ISU va fi dat, luni, publicitatii

Cele mai multe sponsorizari (17) au constat materiale de constructii, 11 in bunuri resort IT, iar altele au constat in materiale pentru instalatii sanitare sau electrice.

In total, in anul 2014, ISU Bacau a primit sponsorizari in cunatum de 63.631 de lei, se arata in comunicat.

IGSU face aceste precizari dupa ce in presa au aparut informatii conform carora ISU Bacau ar fi primit 230.000 de lei sub forma de sponsorizari de la mai multe firme, pentru a inchide ochii la nereguli.

CITESTE SI: CIOLOS, despre sponsorizarile de la ISU: Sunt derapaje, nu sunt un lucru normal

Astfel, jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe blogul sau un material despre un dosar clasat de DNA, care viza nereguli comise de ISU Bacau atunci cand emitea avizele de functionare. Dosarul ar fi fost intocmit ca urmare a unui denunt facut de un adjunct al ISU Bacau la adresa şefului sau. El reclama ca la ISU Bacau s-au strans 230.000 de lei din sponsorizari pentru ca reprezetantii institutiei sa inchida ochii la neregulile sesizate.

Dosarul, deschis pe 11 decembrie 2014, a fost clasat de DNA pe motiv ca nu e nimic in neregula cu sponsorizarile, mai scria jurnalistul pe blogul sau.

 Sursa foto: agerpres