Ilfov. Incendiu de proporții la un centru comercial din Afumați! Circulația este oprită pe DN2. Video

Un incendiu puternic, cu degajari substantiale de fum gros si negru, a izbucnit, luni la amiaza, la centrul comercial Doraly din Afumati. Este afectata o suprafata de 3.000 de mp, transmite ISU Bucuresti Ilfov. Conform pompierilor, focul se propaga rapid.

Update: Circulația este oprită pe DN2. „Circulaţia rutieră este oprită pe DN 2, pe ambele sensuri de mers, ruta ocolitoare fiind: Centura Bucureşti – DJ 300 Moara Domneacă – Găneasa – DJ 100 – Afumaţi – Ştefăneşti – DJ 200 – Centura Bucureşti. La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de pompieri, care încearcă lichidarea incendiului”, informează Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, trei persoane au fost rănite în incendiul de la Afumaţi. Este vorba despre un bărbat cu plagă prin taiere la mâna stânga, transportat la Spitalul Floreasca. Bărbatul a încercat să spargă o fereastră. În plus, o femeie însărcinată şi un bărbat, ambii cu expunere la fum, au fost transportaţi la Spitalul Pantelimon.

Știre inițială

La fata locului au fost trimise 28 de autospeciale de stingere, 4 autoscari, 2 echipaje de descarcerare si 3 echipaje SMURD. ISU Bucuresti Ilfov precizeaza ca focul este foarte puternic si ca au dispozitiv pe laturile depozitului, dar ca nu se poate intra in interior.

Raed Arafat, dar si ISU Bucuresti Ilfov au avertizat oamenii din zona sa se indeparteze de locul incendiului si sa inchida ferestrele locuintelor. “La acest moment exista un incendiu violent la Doraly. Acolo au fost mobilizate mai multe forte. Din informatiile pe care le am, 4-5 persoane au fost expuse la fum. Nu ar fi persoane surprinse. Astea sunt informatiile de moment. Orice fum este toxic, asa ca oamenii trebuie sa isi inchida geamurile si sa nu se expuna”, a declarat Raed Arafat la RealitateaTV.

Focul a afectat un depozit cu vopsea. Inclusiv traficul rutier din zona este afectat, masinile avansand foarte greu. Politistii au ajuns in zona pentru a fluidiza traficul. ISU Bucuresti Ilfov transmite ca fumul este deplasat de curentii de aer catre Soseaua de Centura. De asemenea, a fost remis mesaj de avertizare a populatiei prin Ro Alert.

Sursa foto: libertatea