ILFOV: Un angajat al unei BANCI a DEVALIZAT CONTURILE CLIENTILOR

Un angajat al unei banci din Ilfov a accesat in mod ilegal conturile clientilor si a sustras 130.000 de euro. Operatiunea a durat 3 luni, iar acum acesta este cercetat de autoritati, informeaza Mediafax.

“Din investigatiile efectuate in cauza au rezultat indicii ca un angajat al unei unitati bancare din judetul Ilfov, in perioada noiembrie 2015- ianuarie 2016, ar fi accesat ilegal, de mai multe ori, conturile unor persoane, sustragand in total 130.000 de euro.

Pentru stabilirea activitati infractionale desfasurate in cauza, la data de 6 septembrie a fost efectuata o perchezitie la locuinta persoanei banuite. De asemenea, patru persoane banuite ca ar fi aflate in legatura infractionala cu persoana in cauza au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Angajatul bancii este cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar celelalte patru persoane sunt anchetate pentru complicitate.

Un caz similar a avut loc anul trecut, cand angajatul unei banci din Bucuresti a furat aproape 570.000 de lei din contul unui client pentru a-si cumpara un autoturism marca BMW X5. Autoritatile l-au descoperit, asa ca a fost pus sub urmarire penala.

Sursa foto: realitatea