ILIE CARABULEA, ARESTAT PREVENTIV. DECIZIA ICCJ este DEFINITIVA

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis marti ARESTAREA PREVENTIVA pentru 30 de zile a omului de afaceri ILIE CARABULEA, trimis in judecata in DOSARUL ASF – CARPATICA. DECIZIA este DEFINITIVA  dupa ce ICCJ a respins contestatia acestuia.

In data de 8 mai, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au admis cererea procurorilor DNA de inlocuire a masurii CONTROLULUI JUDICIAR cu ARESTUL PREVENTIV  pentru 30 de zile in cazul omului de afaceri ILIE CARABULEA.

ILIE CARABULEA  a mai stat in AREST PREVENTIV, in perioadele martie — iunie 2014 si iulie — decembrie 2014, el fiind apoi plasat in AREST la DOMICILIU, dupa care i-a fost impus CONTROL JUDICIAR. Motivul pentru care procurorii au cerut rearestarea lui ILIE CARABULEA este faptul ca acesta a incalcat mai multe obligatii impuse de instanta atunci cand s-a dispus CONTROLUL JUDICIAR.

Potrivit DNA, dupa ce, in februarie 2015, instanta a decis ca ILIE CARABULEA sa fie judecat sub CONTROL JUDICIAR, acesta a continuat sa determine diverse persoane, prin fapte cu efect vadit intimidant, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului aflat in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), si prin exercitarea in continuare a unor acte de administrare, in cadrul unor societati comerciale.

Procurorii DNA sustin ca aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane ca ILIE CARABULEA este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei, convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia.

Sursa foto: jurnalul.ro