Ilie Năstase și-a aflat sancțiunile definitive după judecarea apelului

Un tribunal independent a decis reducerea suspendării lui Ilie Năstase dar a dublat amenda pe care acesta trebuie s-o plătească. Ilie Năstase și-a aflat pedeapsa după incidentele pe care le-a provocat în anul trecut în timpul meciului dintre România și Marea Britanie din Fed Cup.

Federația Internațională de Tenis a anunțat, miercuri, că apelul depus de Ilie Năstase a fost judecat, iar românul nu a scăpat de sancțiuni.

El a fost găsit vinovat de comentarii rasiste față de Serena Williams, de avansuri cu natură sexuală făcute față de căpitanul nejucator al echipei britanice, Anne Keothavong, de comentarii abuzive și amenințări făcute la adresa unor jurnaliști, de comentarii abuzive și amenințări făcute la adresa unor oficiali, de comportament nepotrivit față de Johanna Konta și de comportament care a provocat prejudicii de imagine Federației Internaționale, Fed Cup, jucătorilor, oficialilor și jocului de tenis.

Sancțiunile definitive primite de Ilie Năstase:

interdicție de a fi oficial, inclusiv, dar nu limitat la căpitan nejucator, a oricărei echipe sau sportiv angrenat în competițiile ITF pentru trei ani, în perioada 23 aprilie 2017 – 23 aprilie 2020.

interdicție de a intra la competițiile ITF timp de un an, în perioada 23 aprilie 2017 – 23 aprilie 2018.

amendă în valoare de 20 de mii de dolari.

Față de sancțiunile inițiale dispuse de Federația Internațională, Ilie Năstase a obținut reducerea celor două suspendări cu aproximativ opt luni. Însă, amenda a fost dublată, de la 10 mii la 20 de mii de dolari.

Sursă foto: sport