Ilie SARBU a confirmat la RFI candidatura lui Victor Ponta la ALEGERILE PREZIDENTIALE

ILIE SARBU, BPN AL PSD, VCTOR PONTA, SITUATIE PREMIER, REVENIRE

Liderul senatorilor social-democrati, ILIE SARBU, a confirmat, la RFI, candidatura premierului Victor Ponta la ALEGERILE PREZIDENTIALE din toamna, afirmand acesta va trebui sa candideze daca nu va fi gasita alta formula.

ILIE SARBU a spus ca Victor Ponta va trebui sa candideze la Presedintie anul acesta, daca PSD nu gaseste “o alta formula”, insa a explicat ca decizia privind CANDIDATUL PSD la PREZIDENTIALE va fi luata dupa alegerile europarlamentare.

“Dupa alegerile europarlamentare, cand vom vedea exact cum suntem la ora actuala situati in preferintele electoratului, atunci se va lua o decizie. Si sigur, pe baza unor sondaje, cine e cel mai bine plasat, lucruri care s-au spus”, a spus ILIE SARBU.

Intrebat ce ar mai fi de asteptat, liderul senatorilor PSD a raspuns: “Pai, ar mai fi de asteptat, pentru ca stiti bine, premierul a spus-o ca nu si-a dorit lucrul asta si nu si-l doreste. Insa sigur, daca nu ajungem in situatia in care sa gasim o alta formula, pana la urma va trebui sa faca acest pas, e presedintele partidului, asa s-a intamplat de fiecare data si isi asuma acest rol. Dar nici ceea ce spunea domnul Antonescu si alti domni ca abia a asteptat premierul, presedintele partidului nostru, sa se rupa aceasta alianta a noastra, ca sa poata candida. Nu si-a dorit lucrul asta si eu stiu mai bine ca oricare alt membru al partidului, nu si-a dorit si nu-si doreste. A vrut sa continue activitatea de premier, lucrurile merg bine, in ciuda faptului ca Traian Basescu face acuzatii de toate felurile”.

Vezi aici pe cine ar alege Traian Basescu in locul sau la Cotroceni

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat recent ca va candida la alegerile prezidentiale din acest an doar in masura in care nu va avea incredere totala ca “un presedinte care este parte a planului USL” de schimbare a regimului Basescu poate sa castige.

El a precizat ca sunt sanse doar de 49% sa candideze la Presedintie si ca o decizie va fi luata dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, cand crede ca USL se poate reface.