Ilie Sarbu: Accept sa fiu presedintele comisiei, am suficienta experienta

ILIE SARBU, BPN AL PSD, VCTOR PONTA, SITUATIE PREMIER, REVENIRE

Liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, a raspuns, joi, la propunerea facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu, de a conduce comisia de ancheta in cazul creditului luat de Ioana Basescu de la CEC.

Ilie Sarbu a declarat ca accepta sa fie presedintele comisiei, deoarece are suficienta experienta, asta in conditiile in care propunerea lui Crin Antonescu a vinit in mod serios si nu ca o ironie.

“Domnul Antonescu a facut aceasta propunere in mod serios. Daca de numirea mea depinde constitutirea comisiei si verificarea modului in care terenul a ajuns in proprietatea domnului Basescu, accept sa fiu presedintele comisiei. Am experienta suficienta, sunt destule argumente”, a declarat Ilie Sarbu.

Intrebat daca l-a deranjat faptul ca propunerea a fost facuta intr-o declaratie publica, Ilie Sarbu a replicat: “Putem analiza foarte serios propunerile, vom vedea despre ce este vorba, important e sa se faca. Nu conteaza care este rezultatul. Daca privim lucrurile cum ne-am obisnuit, putem merge pe zona ironiei, eu insa am precizat ca propunerea venind din partea presedintelui Senatului este serioasa, altfel ducem totul in derizoriu”, a conchis Ilie Sarbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca este de acord cu infiintarea comisiei de ancheta in cazul Ioanei Basescu, insa a adaugat ca pozitia PNL nu vine ca urmare a unui ultimatum dat de PSD. Totodata, Antonescu a propus ca aceasta comisie sa fie condusa de social-democratul Ilie Sarbu. 

“Vorbim despre o comisie speciala de ancheta, care priveste lucruri serioase. Nimeni din PNL nu va impiedica vreo comisie de ancheta. Vom fi de acord cu comisia. Propun ca aceasta comisie sa fie condusa de domnul Ilie Sarbu, pentru ca este un personaj politic cu greutate, pentru ca macar in legatura cu domnia sa nu s-ar putea indoi nimeni ca lupta dansului ar putea sa se clatine si pentru ca nu am fi in situatia in care, daca aceasta comisie se termina foarte repede cu niste note cum au fost de la Parchet sau de la notari, sa nu-l aud cumva pe domnul Victor Ponta spunand ca asta e o treaba a Parlamentului. Sa fie treaba Parlamentului cu domnul Ilie Sarbu in frunte. L-am vazut destul de alarmat in ceea ce priveste pozitia mea, decizia oficiala o vom lua maine, poimaine, vom hotari, numai nu azi, ca nu cumva din vreun comentariu pripit chiar sa creada cineva ca ne-ar putea da ultimatumuri”, a declarat Antonescu.