Ilie Sarbu: Ar fi o gluma din partea PNL sa mai incerce schimbarea majoritatii

Ilie Sarbu: Ar fi o gluma din partea PNL sa mai incerce schimbarea majoritatii

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, dupa ce candidatul propus de partid pentru functia de judecator la CCR, Simona Maya Teodoroiu a fost votata in aceasta Camera, ca actuala majoritate din Senat va functiona si ca ar fi o gluma ca PNL sa mai incerce schimbarea majoritatii, informeaza Mediafax. 

”Eu am spus cu o zi inainte ca dispunem (de majoritate – n.r.) si am mai spus un lucru, ca o constructie cu Geoana si cu Vanghelie e puternica si de asta ”imi era frica”. Astazi s-a vazut rezultatul votului si sigur ca, de acum in continuare, majoritatea noastra va functiona”, a sustinut acesta.

Chestionat daca aceasta majoritate va functiona si saptamana viitoare, cand vor incerca liberalii sa o schimbe, pentru revocarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, social-democratul a spus: ”Sincer vorbind, ar fi o gluma, sa nu zic o prostie, din partea lor, sa mai incerce. Pai cu cine? Daca ei astazi nu au avut 14 voturi, la sedinta care va urma de unde pot sa mai adune?”.

Potrivit acestuia, daca liberalii vor merge pe aceeasi varianta pe care au mers la votul pentru judecatorul CCR, ”bazandu-se pe cei 10-12 pe care i-au adunat ei”, rezultatul va fi acelasi.

”Pot sa faca un joc de imagine, dar nu le ajuta, pentru ca daca faci un joc de imagine il faci sa castigi, sa arati ca ai forta, dar sa arati ca pierzi, n-am inteles de ce sa il faci”, a continuat senatorul PSD

Chestionat daca s-a asteptat la tradari din partea senatorilor UNPR, el a negat. ”UNPR e exclus vizavi de tradare. stiti ca acolo functioneaza sistemul loialitatii. Ei sunt loiali, exact cum acelasi lucru vreau sa spun si despre UDMR. Cand sunt cu tine la guvernare, cand sunt in coalitie, nu e o problema”, a precizat Ilie Sarbu.

El a invocat si lipsa de eficienta a unui ”binom” cu grupul lui Mircea Geona.

Intrebat despre faptul ca la Senat este, totusi, ”o majoritate fragila”, el a spus: ”Asta o stim, dar sunt momente cand ne mobilizam. N-o sa vedeti, de fiecare data, la legile organice, aceeasi mobilizare. Sunt colegi de-ai nostri care sunt ministri, care merg in delegatii, sunt colegi de-ai nostri care pleaca in delegatii, dar atunci cand se da semnalul si e nevoie sa ne mobilizam, am aratat ca putem sa facem lucrul acesta”.

El a adaugat ca, la votul privind numirea unui nou la CCR, au fost doi senatori absenti de la PSD. ”Am avut si noi doi absenti, aflati in spital, Cadar care a avut un accident si este sub aparate la reanimare, Mazare care e bolnav. Noi nu am avut defectori”, a conchis social-democratul.