ILIE SARBU: Ce sa mai faca BASESCU decat sa ia un PISTOL si sa IMPUSTE pe cineva?

ILIE SARBU, liderul grupului PSD din Senat, a declarat, marti, ca a propus in Biroul Permanent un proiect de hotarare referitor la afirmatiile sefului statului despre senatoarea GABRIELA FIREA, mentionand ca el ii va raspunde de acum lui TRAIAN BASESCU cand acesta va depasi limita decentei.

ILIE SARBU a declarat de la tribuna Senatului ca exista un proiect pe care el personal l-a avut si care a cerut sa fie discutat la “Diverse”, in cadrul sedintei Biroului Permanent. “Asta nu exclude posibilitatea ca la urmatorul plen sa venim si cu un proiect de hotarare care sa fie si votat, vizavi de felul in care domnul BASESCU trateaza un senator al Romaniei , membru al unei comisii de ancheta, care il priveste direct pe el si familia sa”, a anuntat ILIE SARBU.

Liderul senatorilor PSD l-a atacat pe presedintele TRAIAN BASESCU si a spus ca in ultima vreme nu mai are rezerve fata de acesta: “In ultima vreme nu am rezerve. Sunt un tip destul de rezervat, de civilizat si bine instruit, din toate punctele de vedere, dar am ajuns la o concluzie, si cred ca si dumneavoastra. Sigur, nu o puteti spune, si inteleg de ce. Si domnul Blaga, in lipsa, nu poate spune.

(..) Dar in general, nimeni nu vine, mai ales din cei, dintre noi, care il stim mai bine pe TRAIAN BASESCU decat marea masa, cei multi, cum se manifesta, cum trateaza oamenii, cum trateaza intelegerile. Si atunci m-am hotarat ca de acum, de cate ori devine, nu mai folosesc un termen, de cate ori iese din limita bunului simt, am sa ii dau cate o replica, care o sa il doara, enorm de mult, fiindca stiu foarte multe lucruri direct, din contactul direct cu dansul. Si nu il mai iert, din 2008 si din alti ani. Nu mai pot sa il iert. Si nici dumneavoastra nu ar trebui sa il iertati, fiindca el nu are limita”.

Citeste si: Ilie Sarbu ataca dur: Basescu se apropie de dementa 

ILIE SARBU a mai aratat ca tot ceea ce face presedintele TRAIAN BASESCU “vine cu o lejeritate incredibila”. “De data asta am decis ca, atunci cand iese, sa ies si eu, a doua zi, sa ii mai amintesc cate un eveniment, putin placut, ce e drept, si el sa vina sa ma contrazica, ca nu e adevarat, nu e adevarat ce spune domnul Sarbu. Ii va fi foarte greu, pentru ca nu am fist niciodata singur, si sunt convins ca nu mai stie cine a fost acolo si cine ar putea sa confirme ce spun eu”, a mai comentat ILIE SARBU.

Liderul grupului PSD din Senat a mai afirmat ca TRAIAN BASESCU merita sa fie pus la punct. “Omul asta merita sa fie pus la punct, sa nu mai iasa asa cum doreste, sa nu mai arunce cu jigniri in stanga si dreapta, si mai ales – cand au fost jigniri am mai acceptat, ne-am obisnuit in ultimii ani de zile cu BASESCU care jigneste pe toata lumea – dar cand a trecut la alt registru, la amenintari, chiar ca nu mai e de acceptat”, a mai spus SARBU.

Citeste si: Ilie Sarbu: Am fost elegant cand am spus ca presedintele a atins culmea dementei, se pot spune lucruri mult mai concret 

“Faceti o mica greseala, nu il aparati o data si vedeti cum va ameninta si va scoate cine stie ce, nici nu visati. De asta cred eu ca ar trebui sa constientizam cu totii ca, dincolo de ceea ce ne desparte, de doctrinele noastre de partid, ca nu se mai poate. Ce sa mai faca? Decat sa ia un pistol si sa impuste pe cineva, intr-o zi”, a spus ILIE SARBU. El a adaugat ca amenintarea la adresa senatoarei GABRIELA FIREA nu poate fi calificata decat in termeni “duri”.

“Ori e iresponsabil, ori a fost intr-o stare in care nu a mai judecat, si nu mai putem accepta lucrul asta. Ca nu a facut-o constient, ca a facut-o inconstient, ca a facut-o impins de unele energii care cateodata le ia in plus, dar in niciun caz in calitatea de presedinte si de la tribuna Administratiei Prezidentiale”, a mai aratat Ilie Sarbu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, intr-o declaratie politica in plen, ca “amenintarile proferate” de presedintele Traian BASESCU la adresa senatoarei GABRIELA FIREA sunt inadmisibile, el chemand mediul politic sa condamne “folosirea santajului”.

Citeste si: Ilie Sarbu: Basescu s-a referit la premier ca a avut o cadere nervoasa, insa unii au caderi in alcool 

Senatorul PSD GABRIELA FIREA a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plangere pe numele presedintelui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj. In plus, 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au semnat un denunt de santaj impotriva presedintelui TRAIAN BASESCU, acesta fiind depus, joi, la Parchetul instantei supreme.

GABRIELA FIREA a reactionat, luni, la afirmatiile presedintelui TRAIAN BASESCU la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest “act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea preciza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele TRAIAN BASESCU i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, “un mesaj fara niciun echivoc” legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

“Astept cu interes reactiile institutiilor statului si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest act flagrant de intimidare a unui senator al Romaniei!”, afirma GABRIELA FIREA, luni, pe Facebook.

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD GABRIELA FIREA “mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului”.

Referindu-se la senatorul PSD GABRIELA FIREA, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este “o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”. “Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus BASESCU.

Citeste si: Basescu are IMUNITATE, Parchetul General suspenda ancheta in cazul plangerii depuse de Firea 

Presedintele TRAIAN BASESCU a mai declarat ca senatorul PSD GABRIELA FIREA este “o santajista de profesie”.

“Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista care pretinde sa fie respectatata ca senator al Romaniei, dupa ce a facut bine scoala turnatorului Felix”, a spus BASESCU.

Presedintele TRAIAN BASESCU a mai spus ca ii recomanda premierului Victor Ponta sa nu o ia pe “senatoarea santajista” GABRIELA FIREA ca purtator de cuvant la alegeri pentru coalitie, pentru ca aceasta poarta ghinion barbatului despre care spune ca vrea sa il protejeze.

BASESCU a tinut sa aminteasca prestatia GABRIELEI FIREA din campania pentru prezidentiale a lui Mugur Isarescu.

In acest context, SARBU afirma, miercuri, intr-un comunicat, ca presedintele TRAIAN BASESCU are nevoie de tratament psihiatric, pentru ca sufera de psihoza paranoida, exorcizarea fiind ultima solutie care l-ar mai putea face sa devina om.

De asemenea, SARBU comenta declaratiile sefului statului legate de mutarea biroului premierului la MApN, social-democratul spunand: “Dansul cand tremura dimineata cand intra in birou, de-abia il tin consilierii si-l reanima cu diverse tarii (…) ar trebui sa mearga la medic”.

Sursa foto: realitatea.net