ILIE SARBU este URMARIT PENAL pentru CORUPTIE. HREBENCIUC INCULPAT si el. UPDATE

ILIE SARBU, unul dintre liderii marcanti ai PSD, este anchetat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cadrul dosarului legat de retrocedarile ilegale. Potrivit procurorilor anticoruptie nu mai putin de 90.000 de hecatre de pamant din judetul Brasov au facut obiectul unor retrocedari ilegale.

UPDATE 16.40: Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) s-au sesizat in cazul deputatului IOAN ADAM, principalul acuzat in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE, acestia urmand sa verifice averea familiei ADAM. Conform primelor informatii, familia ADAM are o avere uriasa care se pare ca nu poate fi justificata. Potrivit declaratiei de avere a lui IOAN ADAM acesta a castigat, numai in ultimul an, nu mai putin de 2 milioane de euro doar din publicarea unor carti!

UPDATE 13.55: VIOREL HREBENCIU a declarat la iesirea de la sediul DNA BRasov ca:  “Nu stiu nimic despre ridicarea imunitatii dar pot sa va spun ca sunt INCULPAT in acest dosar al retrocedarilor. Nu am ce sa le reprosez jandarmilor”.

UPDATE 13.30: Sotia deputatului IOAN ADAM a fost adusa cu duba la sediul DNA Brasov. Consoarta parlamentarului social democrat este judecatoare la Tribunalul Brasov.

UPDATE 12.40: Printul PAUL si printesa LIA urmeaza sa fie adusi si ei la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Brasov, informeaza postul B1 Tv. Cei doi vor fi audiati de procurori, DNA efectuand miercuri dimineata o perchezitie la domiciliul lor din Captala.

UPDATE 12.00: VIOREL HREBENCIUC a ajuns la sediul DNA Brasov cu mandat de aducere, acolo unde miercuri vor fi audiate, in total, nu mai putin de 25 de persoane implicate in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE. Potrivit ultimelor informatii, HREBENCIUC urmeaza sa fi si el pus sub URMARIRE PENALA.

UPDATE 11.35: ILIE SARBU este URMARIT PENAL pentru FAPTE de CORUPTIE in cadrul dosarului legat de RETROCEDARILE ILEGALE. Mai precis, fostul ministru al Agriculturii este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA.

UPDATE 11.08: Potrivit procurorilor DNA si VIOREL HREBENCIUC este vizat in acest dosar.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a ajuns, miercuri dimineata in jurul orei 10.50, alaturi de un avocat, la DNA Brasov, unde au loc audieri intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri in care sunt vizati magistrati si doi avocati, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Procurorii DNA fac miercuri perchezitii in Brasov, Bacau, Covasna si Bucuresti, la cinci institutii, printre care si tribunalele Brasov si Covasna, fiind vizati trei judecatori si doi avocati, unul fiind si deputat, intr-un dosar privind retrocedari ilegale de paduri si terenuri agricole.

Sursa foto: jurnalul.ro