ILIE SARBU: Nominalizarea SIE face parte din STRATEGIA lui IOHANNIS si PNL DE A ACAPARA TOTAL PUTEREA

Liderul senatorilor PSD, ILIE SARBU, afirma ca PSD are majoritate in Parlament si fara voturile UNPR pentru a respinge nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE. De asemenea, in opinia sa, nominalizarea face parte dintr-o STRATEGIE A PRESEDINTELUI IOHANNIS DE A ACAPARA TOATA PUTEREA.

CITESTE AICI: UNGUREANU, despre nominalizarea la SIE: Imi doresc ca Parlamentul sa imi acorde increderea prin vot

“Nu stiu daca nominalizarea face parte din razboi (intre presedinte si premier — n.r.), dar face parte dintr-o alta strategie, de a acumula toata puterea din Romania de catre Iohannis si PNL”, a spus fostul ministru al Agriculturii.

In ceea ce priveste votul UNPR pentru propunerea lui Iohannis, Sarbu a raspuns ca nu a discutat cu premierul interimar Gabriel Oprea, DAR E LIBER sa sustina propunerea presedintelui Iohannis, adaugand ca PSD-ul nu o va face.

Intrebat daca ar avea majoritatea in cazul in care UNPR ar vota pentru propunerea lui Ungureanu la SIE, liderul senatorilor socialist-democrati s-a aratat sigur de acest fapt:

”Avem, sigur. (majoritate fara UNPR — n.r.). Depinde, majoritatile sunt relative. Nu sunt absolute. Dar eu nu cred, il cunosc prea bine pe domnul Oprea. Cred ca si el a fost luat prin surprindere (de nominalizare — n.r.). Sunt convins”, a spus Sarbu, miercuri, la Senat.

Intrebat daca un vot diferit exprimat de catre parlamentarii arcului guvernamental ar atrage dupa sine o ruptura in coalitia de guvernare, liderul senatorilor PSD a replicat: “E greu de spus. Eu nu exclud nicio posibilitate, dar mi-e greu sa cred ca un om ca Gabriel Oprea, care este categoric, este militar, a spus-o dansul si ne-a demonstrat de atatea ori ca ceea ce discuta cu noi e discutat si e cuvant dat, vine acum si se schimba, pentru ce? Ca de fapt, daca era o discutie poate ca ajungeam la aceeasi concluzie. Noi am fost lasati complet in afara, nici macar consultati”.

CITESTE SI: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, nominalizat de IOHANNIS pentru postul de director al SIE 

Acesta a tinut sa intareasca faptul ca se increde in cuvantul liderului UNPR si ca, pana la acest moment, nu a existat niciun motiv de rupere a coalitiei de guvernare.

Totodata, Ilie Sarbu a precizat ca social-democratii nu au o problema cu persoana nominalizata, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, ci cu PROCEDURA DE NUMIRE.

“NU AVEM O PROBLEMA CU OMUL RAZVAN, CI CU PROCEDURA. (…) In Parlament, la ora actuala, e clar ca nu votam. Daca ar fi existat o discutie, daca pana la urma presedintele nostru ajungea la intelegere cu presedintele Iohannis, am fi putut ajunge si la formula asta (ca PSD sa dea un vot favorabil in plenul reunit — n.r.). Acum, s-au depasit, s-au sarit etape care vor sa demonstreze ce? Prostie? Ce poate sa demonstreze daca stii bine ca legea spune intr-un fel, ca nu ai nicio sansa sa treci (de Parlament — n.r.) ca nu ai majoritate si tu tot trimiti hartiile la Parlament? Daca esti prost sfatuit, atunci cel care l-a sfatuit (pe presedintele Iohannis — n.r.) suporta consecintele”, a mai spus liderul grupului PSD din Senat.

Ilie Sarbu a adaugat ca, prin nominalizarea lui Ungureanu la SIE, s-a “stricat si o traditie”, ca sefii SIE si SRI sa nu reprezinte doar Opozitia sau doar Puterea, sustinand in acelasi timp ca nominalizarea lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE a fost facuta ILEGAL de catre presedintele Klaus Iohannis, intrucat nu a fost inaintata si CSAT. (CITESTE MAI MULTE DETALII AICI)