Ilie Sarbu sustine ca Viorel Hrebenciuc nu are cu el “o relatie de prietenie cum avea cu alti colegi”

ILIE SARBU, BPN AL PSD, VCTOR PONTA, SITUATIE PREMIER, REVENIRE

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, luni, in legatura cu acuzatiile DNA, ca el personal a fost foarte “prudent” si ca respinge afirmatiile privind participarea sa la infractiuni, precizand ca Viorel Hrebenciuc nu are cu el “asa o relatie de prietenie cum avea cu alti colegi”. 

Senatorul Ilie Sarbu a sustinut ca el a fost “doar mentionat de terte persoane” in dosarul de la DNA legat de retrocedari.

“Influenta politica, daca am folosit-o, lucrul asta nu s-a vazut. stiti bine ca de fapt nu s-a pus posesie, au fost doua hotarari ale doua Curti de apel, nimeni nu le-a aplicat, dar asta e problema instantelor sa decida (…) N-am nicio emotie, fiindca nu am cum sa fiu implicat pana la urma in acest caz si isi vor da seama. Cum isi vor da seama? Din ceea ce spune domnul Hrebenciuc, din ceea ce spune domnul Craciunescu, ca ei sunt de fapt cheia problemei. Daca domnul Hrebenciuc spune «Da, dom’le, am discutat cu Sarbu». Nu a discutat. Daca domnul Craciunescu spune «Da, Sarbu a venit si mi-a spus, au facut…». Nu am facut lucrul asta. Nu fac lucrul asta. Sunt prudent, mai ales in perioada asta. Va dati seama cat de prudent am fost. Si totusi am aparut, nu fac niciun repros nimanui, asa-i viata”, a spus liderul senatorilor PSD.

Ilie Sarbu a tinut sa mentioneze ca nu a vorbit nimeni cu el despre cele invocate in dosar. 

Mondo News iti recomanda si: ILIE SARBU, DESPRE ACUZATIILE CA AR FI FOST OFITER SIE: DACA AM FOST COLEG CU BASESCU, ATUNCI ACCEPT SITUATIA

Sarbu a admis ca este prieten cu directorul Romsilva, dar a precizat ca i-a spus acestuia doar sa aiba grija “de ceea ce se intampla pe domeniul retrocedarilor”. “Toate discutiile pe care le-am avut noi, si nu ascund lucrul asta, ca sunt prieten cu el, au fost sa aiba mare grija de ceea ce se intampla pe domeniul retrocedarilor”, a declarat Sarbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat ca personal nu a discutat cu Viorel Hrebenciuc “nici inainte, nici dupa”. “Nu insemna ca daca am discutat si faceam ceva, dar nu mi-a cerut omul asta. Niciodata nu m-a intrebat”, a spus Sarbu.

Intrebat daca de saptamana trecuta a mai discutat cu Hrebenciuc, Ilie Sarbu a explicat: “Nu, nu am vorbit. Nu vorbeam foarte des, acuma nu. Nu vreau sa spun lucrul asta fiindca am ajuns in situatia data, dar nu prea vorbeam, nu aveam noi asa o relatie de prietenie cum avea cu alti colegi”.

El a afirmat ca in mai multe cazuri a primit semnale de la colegi ca se vorbeste despre persoana sa, ori in numele sau, fara stiinta sa. Sarbu a fost intrebat daca in cazul lui Viorel Hrebenciuc ar trebui sa se incuviinteze arestarea preventiva solicitata de procurori.

Citeste si: STENOGRAME DNA: MITICA ILIESCU IL AVERTIZEAZA PE VIOREL HREBENCIUC DE PERICOL

“Noi intotdeauna am spus ca justitia trebuie sa-si faca datoria si ca noi trebuie sa acceptam ceea ce, sigur, ne solicita justitia. asta e punctul meu de vedere, al partidului. De la noi si pana la fiecare coleg de al nostru de acolo, si nu numai al nostru (…) nu pot eu sa decid, eu pot sa decid pe votul meu”, a mai declarat Sarbu.

Seful Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, a fost abordat de Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu si Sorin Iacob, cu sprijinul lui Aurel Olari, sa achizitioneze din bani publici o mosie a lui Paltin Sturdza, aflata in apropierea Aeroportului Suceava, potrivit procurorilor DNA.

Informatia apare in documente ale anchetatorilor din dosarul retrocedarilor. “Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz in serviciu, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. constand in aceea ca Bengescu Dan Costin, Iacob Sorin Ion, Hrebenciuc Viorel, cu sprijinul lui Olari Aurel, efectueaza demersuri pe langa presedintele Consiliului Judetean Suceava, Nechifor Catalin Ioan, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac. Este de mentionat ca imobilele mostenite de catre Paltin Gheorghe Sturdza in localitatea Salcea se afla in imediata apropiere a Aeroportului «stefan cel Mare» Suceava, ce este in subordinea Consiliului Judetean Suceava”, spun anchetatorii.

Anchetatorii mai sustin ca, in cursul anului 2013, Viorel Hrebenciuc l-a contactat repetat la telefon pe directorul Romsilva Adam Craciunescu si s-a deplasat la biroul acestuia, reprosandu-i opozitia la punerea in posesie a lui Sturdza. intrucat Craciunescu a refuzat sa dea curs solicitarii, Hrebenciuc i-a solicitat senatorului PSD Ilie Sarbu sa isi foloseasca influenta fata de directorul general al Romsilva, membru in acelasi partid.