ILIESCU, ingrijorat: Relatiile PONTA – BASESCU afecteaza INSTITUTIILE

Ion ILIESCU nu este de acord cu comportamentele afisate de Traian BASESCU si Victor PONTA pe scena politica romaneasca. Presedintele de onoare al PSD considera ca relatiile personale dintre cei doi afecteaza functionarea institutiilor si dauneaza imaginii tarii, inclusiv capacitatii de luare a masurilor potrivite in momente delicate.

Iliescu a participat, luni, la lansarea romanului “Despagubirea. Povestea unui supravietuitor” de Peter Herzog. Intrebat, la final, daca ar fi convocat CSAT pe tema Ucraina daca ar mai fi fost sef de stat, Iliescu a raspuns: “Probabil ca era nevoie”. El a mentionat ca tema Ucraina este mult mai importanta decat multe altele pentru care a fost reunit acest for.

“Probabil ca era nevoie (n.r.-de convocarea CSAT) . Adica e o tema mult mai importanta decat multe altele care au constituit obiectul convocarii CSAT”, a raspuns Iliescu.

Citeste si: Geoana: ROGOZIN e un agent provocator, cred ca il bagam prea mult in seama

ILIESCU a comentat si pe marginea schimbuluireplici dintre presedintele Traian Basescu si vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

“Nu stiu daca e vorba de dialog. Asta nu e dialog, sunt expresii publice si ale unuia si ale altuia, fiecare cam nepotrivite pentru statutul fiecaruia in parte. (…) Comportamentul demnitarilor poate afecta imaginea pe care o proiecteaza asupra statului respectiv, asupra masurilor politice”, a punctat fostul sef al statului.

De asemenea, Ion Iliescu considera ca afirmatiile vicepremierului rus pe platformele de socializare cu privire la Romania au reprezentant “o obraznicie din partea lui si raspunsul a fost cam pe masura, am fost in consonanta”.

Citeste si: DMITRI ROGOZIN se autoinvita la Bucuresti

 “Si vicepremierul rus a avut iesirile sale nepotrivite. Chiar survolarea teritoriului tarii presupunea o intelegere, sa anunte. Cand un demnitar de stat trece cu avionul deasupra teritoriului unei tari se anunta. Nu este o chestie comuna, nu este un turist oarecare, care merge cu un avion de linie. Este vorba de o personalitate politica importanta. Asa ceva intra in practica raporturilor normale dintre state, dar asta arata anormalitatea situatiei in care ne aflam. (…) Rogozin trebuia… in fond el este vinovat ca trece peste un stat independent. O face asa, de capul lui? Intr-o situatie complicata, cand se intampla ce se intampla, cand Rusia este implicata in situatia anormala care s-a creat cu Ucraina?”, a mai spus Iliescu.

Sursa foto: lefrigaro.ro