ILIESCU, la aniversarea Senatului: Ideile despre unicameralism reprezinta o viziune fixista si primitiva

ION ILIESCU, VALERIU ZGONEA, VICTOR PONTA, CONGRES PSD

Fostul presedinte Ion Iliescu nu a dorit sa comenteze, marti, neinvitarea sefului statului, Traian Basescu, la aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Senatului, aratand, totusi, ca ideile despre unicameralism reprezinta o ”viziune fixista si primitiva”, de revenire la Marea Adunare Nationala.

Ion Iliescu a spus, la sosirea la Senat, ca are destula experienta din cele doua mandate de presedinte si doua de senator.

”Am auzit si pareri legate de reintoarcerea la Marea Adunare Nationala (…) Oameni care au ramas cantonati intr-o viziune fixista si primitiva”, a spus Ion Iliescu, despre cei care sustin unicameralismul.

Citeste si: Senatul aniverseaza astazi 150 de activitate

Intrebat daca se refera la presedintele Traian Basescu, Ion Iliescu a spus: ”Printre altii. El exprima un punct de vedere, facem economie, ce atatea Camere, ce atata parlamentarism. Cu Marea Adunare Nationala era de doua ori pe an, o zi, si cu asta se termina functia Marii Adunari Nationale”.

Ion Iliescu nu a dorit sa comenteze neinvitarea presedintelui Traian Basescu la eveniment. ”Nu vreau sa ma pronunt”, a spus el.