ILIESCU sustine ca nu a influentat chemarea lui CIOLOS in Senat: Este o speculatie fara temei

Fostul presedinte ION ILIESCU a declarat ca nu a avut nicio legatura cu chemarea prim-ministrului DACIAN CIOLOS in Senat cu privire la situatia televiziunilor din trustul Intact.

Ma surprinde stirea vehiculata in unele ziare si la unele posturi de televiziune, ca eu — ION ILIESCU — as fi influentat cu ceva chemarea in fata Senatului a premierului CIOLOS! In ce fel si in ce calitate as fi putut face eu acest lucru? Este o speculatie fara temei”, a scris ILIESCU pe blogul personal.

Recent, acesta si-a exprimat surprinderea cu privire la “un proces de limitare a unor drepturi si libertati fundamentale, firesti si normale intr-o democratie”, proces care este “in totala contradictie cu prevederile Constitutiei Romaniei, ale Tratatelor fondatoare ale Uniunii Europene si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului”.

CITESTE SI: ALDE il someaza, din nou, pe DACIAN CIOLOS sa ofere EXPLICATII in PARLAMENT

“Statul este garantul drepturilor si libertatilor civile. Intr-un mod inexplicabil, statul, prin institutiile sale, decide sa limiteze dreptul la libera exprimare unui trust de presa, Intact, si televiziunilor sale. Este dreptul ANAF sa-si exercite prerogativele. Dar, in acelasi timp, este obligatia sa se comporte rational, nu discretionar. Interventia (…) din sediul televiziunii A3 a fost o demonstratie de forta, cu nimic justificata. (…) Reactia clasei politice si a organizatiilor societatii civile trebuie sa fie ferma si fara echivoc. Se pot gasi gasi solutii in relatia trustului de presa cu o institutie a statului, fara folosirea abuziva a prerogativelor respectivei institutii de stat. Cei care cred ca teama este instrument de guvernare intr-o democratie nu dovedesc decat faptul ca gandirea si practicile totalitare sunt inca prezente in societatea romaneasca”, scria fostul presedinte pe blogul personal, in ziua in care senatorii au decis solicitatea premierului de a veni, in plen, pentru a explica actiunea institutiilor din subordinea Executivului cu privire la trustul Intact.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS a vorbit despre EVACUAREA ANTENELOR in plenul SENATULUI. UPDATE

Sursa foto: agerpres