IMAGINE SURPRINZATOARE a Soarelui, surprinsa de un telescop al NASA. FOTO in articol

NASA a publicat o IMAGINE SURPRINZATOARE a Soarelui, capturata de telescopul cu raze X-spatiale NuSTAR care a fost configurat pentru a observa fenomene cosmice cum sunt, de pilda, exploziile unor “black holes” (“gauri negre”).

Recent, echipa de management a NASA a decis sa utilizeze telescopul pentru a face observatii detaliate asupra Soarelui, iar luni, agentia spatiala a lansat o imagine luata de telescop, potrivit Agerpres, care citeaza New Hampshire Voice. Referindu-se la telescopul NuSTAR, David Smith, membru al echipei NASA a explicat ca acesta va oferi o imagine unica a Soarelui, incluzand de la cele mai profunde, la cele mai inalte parti ale atmosferei sale.

Citeste si: ASTRONOMII au descoperit urmele unei COLIZIUNI SPATIALE uriase din afara Sistemului Solar

Potrivit lui Smith, telescopul va fi de ajutor in clarificarea misterului despre caldura de pe suprafata Soarelui si despre coroana planetei. NASA a declarat ca imaginea surprinsa de NuSTAR a furnizat o imagine unica a Soarelui care permite o intelegere mult mai profunda decat pana acum.

Citeste si: SISTEMUL SOLAR este inconjurat de o bula de gaz fierbinte

NASA a lansat NuSTAR in iunie 2012 pentru a studia gaurile negre care emana lumina cu raze X, iar oamenii de stiinta au vrut sa il utilizeze pentru prima data pentru studierea Soarelui. Telescopul este capabil sa vizualizeze razele X emise de Soare.

Sursa foto: alba24.ro, space.com