Imaginea care arata cum poate fi rezolvata PROBLEMA TRAFICULUI in Bucuresti. FOTO in articol

Un numar de 60 de soferi au dat sambata mana cu 60 de biciclisti si cu 60 de calatori cu transportul in comun, pentru a evidentia spatiul pe care il ocupa in TRAFIC fiecare dintre cele trei mijloace de transport.

Conceptul a fost demonstrat prin recrearea, pe Calea Victoriei din Bucuresti, a celebrei fotografii „Space taken by 60 people”, realizata pentru prima data in Germania in 2001 si refacuta, de atunci, in diferite colturi ale lumii.

Evenimentul de la Bucuresti s-a derulat in cadrul campaniei “TU ESTI TRAFICUL”, menita sa evidentieze necesitatea utilizarii eficiente a spatiului public in mediul urban.

Citeste si: “TU ESTI TRAFICUL!”, campanie de constientizare a problemelor generate de congestiile urbane

Proiectul este realizat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanica, Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), si ActiveWatch, ca parte a proiectului DRUMURI VERZI BUCURESTI (DVB).

Fotografia – realizata de fotograful Cristian Vasile (Bucuresti Optimist) rezuma, in trei cadre, spatiul ocupat, pe aceeasi strada, de 60 de persoane care folosesc trei mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul in comun si bicicleta.

Citeste si: Ce le mai pregatesc soferilor indisciplinati autorii sticker-ului “Ai parcat ca un bou”

Fotografia a fost recreata printr-un efort comun ce a implicat o echipa de peste 120 de persoane, voluntari care au raspuns apelului Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti pentru a aparea in cele trei cadre ale fotografiei, ca soferi, biciclisti sau calatori cu mijloacele de transport in comun.

Sursa foto: eoficial.ro, ActiveWatch