Imigrantii aflati in Budapesta au primit permisiunea sa urce in trenuri cu destinatia Austria si Germania

Imigrantii aflati in Gara de Est (Gara Keleti) din Budapesta au primit luni permisiunea sa se urce in trenurile cu destinatia Austria si Germania, au declarat pentru Reuters politisti si imigranti.

Potrivit reporterului Reuters, mii de persoane s-au asezat la cozi la casele de bilete pentru trenurile internationale. 

Postul national de televiziune M1 a relatat ca imigrantii cu documente valabile si bilete de tren au primit permisiunea de a se urca luni dimineata intr-un tren spre Munchen. 

CITESTE SI: Cel putin 12 raniti in urma unei explozii puternice in fata parlamentului de la Kiev VIDEO

De cealalta parte, guvernul german a negat tot luni ca exista ‘trenuri speciale’ care sa transporte imigranti din Ungaria in Germania si a precizat ca, in conformitate cu legislatia europeana, solicitantii de azil care ajung in Ungaria trebuie sa se inregistreze prima data acolo. 

“Nu, nu exista trenuri speciale”, a subliniat intr-o postare pe Twitter purtatorul de cuvant al executivului german, Steffen Seibert. “Persoanele care ajung in Ungaria trebuie sa se inregistreze si sa incerce sa obtin azil acolo”, a adaugat el. 

Purtatorul de cuvant al guvernului de la Budapesta, Andras Giro-Szasz, declarase anterior ca Ungaria a cerut Germaniei sa clarifice situatia juridica a calatoriilor imigrantilor ilegali in interiorul Uniunii Europene. 

 

Sursa: agerpres