IML Iasi, despre cazul de la Maternitatea “Elena Doamna”: Bebelusul era MORT cu peste 24 de ore inainte de nastere

Legistii au stabilit in cazul BEBELUSULUI declarat MORT la nastere, in 9 septembrie, la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iasi, ca BEBELUSUL MURISE cu peste 24 de ore inainte de nastere, in uterul mamei, desi medicii sustineau ca mama fusese monitorizata permanent, iar copilul avea o evolutie buna.

Reprezentantii Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi arata, in raportul intocmit dupa necropsie, ca BEBELUSUL nu a MURIT la nastere, cum a sustinut conducerea Maternitatii ”Elena Doamna”, ci era MORT cu peste 24 de ore inainte ca mama sa ajunga in spital pentru a naste.

Citeste si: VIDEO SOCANT. L-A NASCUT IN TOALETA SI L-A ARUNCAT LA WC

“Necropsia a fost finalizata in urma cu doua zile si trimisa catre toate organele care ancheteaza cazul, de la Ministerul Sanatatii la Politie. Putem sa spunem doar faptul ca BEBELUSUL MURISE cu mai bine de 24 de ore inaintea nasterii”, a declarat, miercuri, Diana Bulgaru, directorul IML Iasi, informeaza Mediafax.

BEBELUSUL a fost declarat MORT la nastere, in noaptea de 8 spre 9 septembrie, iar tatal acestuia declara ca inainte cu cateva ore ca sotia sa sa nasca in spital nu se afla niciun medic si ca a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutor.

De asemenea, barbatul mai spunea ca in noaptea dinaintea DECESULUI COPILULUI sotia sa a fost supravegheata doar de catre o infirmiera, care s-a purtat urat cu el atunci cand i-a cerut ajutorul, si ca medicii ar fi ajuns la spital a doua zi dimineata.

Citeste si: IASI: DOI MORTI SI TREI RANITI IN URMA UNUI ACCIDENT

Pe de alta parte, conducerea Maternitatii ”Elena Doamna” sustinea ca sotia barbatului ar fi fost consultata de catre medici de patru ori in noaptea respectiva, iar ”monitorizarea a aratat evolutie buna a mamei si a fatului si nedeclansarea nasterii”.

Sursa foto: adevarul.ro