IMM Invest, eșec total. Platforma programului nu funcționează nici la cinci zile după lansare

IMM Invest, platforma care ar trebui să ofere întreprinderilor mici și mijlocii posibilitatea de a obține credite garantate, nu funcționează nici astăzi, la cinci zile după ce a fost anunțată inaugurarea acesteia.

IMM Invest este blocată în continuare, iar cei peste 40.000 de antreprenori care așteptau cu sufletul la gură această primă măsură de repornire a economiei autohtone promisă de Guvern sunt, în continuare, cu ochii în soare.

Cristian Păun, președintele Consiliului de Administrație al Fondului Național de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, a declarat astăzi în cadrul emisiunii ZF Live că: ”Noi sperăm să-i dăm drumul astăzi (n.red. marți). Înscrierea durează 10 minute, iar cererile către bănci sunt trimise în maximum 24 de ore!”

Citește și: Care sunt criteriile de eligibilitate pentru a accesa credite garantate la IMM Invest

În aceeași ordine de idei, Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a declarat pentru Mediafax: ”Noi testăm, ultimele retușuri le facem chiar în aceste momente. Însă domnul ministru (n.red. Florin Cîțu) este cel care va anunța exact data și ora. Probabil va fi o conferință de presă.”

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a demarat programul IMM Invest, în cadrul căruia sunt aşteptate circa 44.000 de IMM-uri care să aplice pentru cei 15 mld. de lei (aproximativ 3 mld. euro) pe care statul îi garantează în cadrul acestei scheme şi pentru care subvenţionează dobânda.

Platforma pe care se înscriu companiile trebuia să devină funcţională vineri, 17 aprilie, însă un număr foarte mare de accesări a blocat funcţionarea site-ului. Directorul general al FNGCIMM Dumitru Nancu a declarat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe de presă, că autorităţile investighează situaţia şi nu exclud varianta unui atac cibernetic.

Sursa foto: gov