IMPERIUL miliardarului condamnat IOAN NICULAE s-a INCHIS. MII de oameni au ramas SOMERI

Fabricile INTERAGRO sunt inchise de patru luni. Daca aceste fabrici nu mai consuma, PRODUCTIA de GAZE a Romaniei este suficienta pentru a depasi iarna ce se apropie, fara nicio problemaPredictiile arata ca importurile, daca vor fi, vor fi in cantitati foarte mici si doar daca rusii ofera un pret foarte bun pentru gaze.

Toate cele sase fabrici de ingrasaminte detinute de grupul INTERAGRO  al omului de afaceri IOAN NICULAE sunt inchise din aprilie, spune presedintele ANRE Niculae Havrilet, pentru jurnalistii de la economica. Informatia a fost confirmata si de ministrul Economiei Mihai Tudose. Seful ANRE stie cand combinatele producatoare de ingrasaminte din Romania functioneaza sau sunt oprite, pentru ca primeste informari periodice de la TRANSGAZ. 80% din cheltuielile unui combinat de ingrasaminte reprezinta gaz, prin urmare pornirea si oprirea unei asemenea fabrici este intotdeauna notificata la Transgaz.

CITESTE SI: JUDECATORII SI-AU MOTIVAT DECIZIA DE A RESPINGE CEREREA DE ELIBERARE CONDITIONATA A LUI IOAN NICULAE

La combinatele lui IOAN NICULAE lucrau, in vremurile bune, cand gazul era ieftin si cererea mare, circa 7.000 de oameni. Acum, nu mai sunt decat cateva zeci, care asigura conservarea instalatiilor.

INTERAGRO este, cand functioneaza, cel mai mare consumator de gaze al tarii, cu 3 miliarde de metri cubi anual, peste ceea ce consuma populatia – 2,5 miliarde de metri cubi anual.

Grupul INTERAGRO detine sase combinate de producere a ingrasamintelor si este cel mai mare consumator de gaze din Romania.  In prezent, trei dintre cele sase fabrici, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras si Ga Pro Co Savinesti, sunt in insolventa, ceruta chiar de catre INTERAGRO.

Sursa text: economica