Implantul de păr – în ce constă și care sunt costurile

Foarte multa lume se confrunta cu caderea parului. Indiferent daca vorbim despre o problema datorata stresului sau daca aceasta problema este de natura ereditara, pierderea parului este o problema pentru foarte multa lume. Chiar si persoanele foarte tinere intampina dificultati in ceea ce priveste pierderea parului. Din fericire exista posibilitatea de a combate pierderea parului, iar cea mai eficienta metoda este reprezentata de procedura de implant de par.

Caderea parului si implantul de par

Deteriorarea treptata a firelor de par este printre primele indicii ale caderii parului. Chiar daca initial starea firelor de par este una ce pare a fi sanatoasa, ulterior firele de par sunt subtiate si slabesc. In consecinta incepe pierderea firelor de par din partea de sus a capului si la linia de demarcatie a fruntii. In partea laterala a scalpului rezistenta firelor de par este putin mai ridicata.

Principalele cauze ale caderii parului sunt date de genetica, stres, tulburarile hormonale si alimentatia necorespunzatoare. Statisticile nu sunt deloc in favoarea barbatilor atunci cand vine vorba despre caderea parului. Statisticile vorbesc despre un procent de peste 50% dintre barbati atunci cand se estimeaza persoanele care vor suferi de pierderea firelor de par.

Daca in urma cu ceva timp solutiile pentru a combate caderea parului erau foarte putine si prea putin eficiente, in ultimul timp tot mai multa lume care sufera de alopecie opteaza pentru a apela la procedura de implant de par. Aceasta este interventia estetica la care apeleaza frecvent barbatii. Ultimii ani au adus un interes tot mai mare si in Romania pentru implantul de par in randul barbatilor care intampina problema cu alopecia.

Ce trebuie sa stii despre implantul de par? 

Exista mai multe abordari atunci cand vine vorba despre implantul de par. Una dintre cele mai eficiente metode de implantare este metoda FUE (Extractia de Unitati Foliculare). Aceasta este metoda de implantare la nivel european si presupune recoltarea si implantarea ulterioara a fiecarui fir de par la nivel de foliculi.

Se extrage manual fiecare folicul de par din zona denumita zona donatoare cu ajutorul implanter-ului. Vorbim despre un instrument chirurgical care este folosit o singura data. Diametrul implanter-ului este mai mic de 1 milimetru. Ulterior foliculii sunt implantati in regiunea capilara unde parul lipseste. Fiecare folicul va fi asezat intr-o anumita directie, la un anumit unghi si la o anumita adancime.

Parul care a fost implantat va continua sa creasca pe tot timpul vietii. Pentru un implant de par se efectueaza o anestezie locala si nu este nevoie de internare. Dupa finalizarea interventiei, pacientul isi va putea desfasura activitatile zilnice fara nici o problema. Rezultatele finale ale implantului de par se vor observa dupa 9-12 luni de la momentul realizarii implantului.

Costurile pentru implantul de par variaza in functie de zona care trebuie tratata. In medie preturile variaza intre 2000-3000 de euro. Se poate ajunge si la costuri mai mici sau la costuri mai ridicate. Pentru mai multe informatii despre implantul de par, poate fi accesat www.lookclinic.ro.