IMPOZIT FORFETAR 2013. Cum se calculeaza noul impozit forfetar propus de Guvern

Romanii vor putea scoate din buzunar mai multi bani pentru o shaorma. In functie de localitate, proprietarii de restaurante vor plati de la inceputul anului viitor un impozit forfetar mai mare.

Formula de determinare a impozitului forfetar propusa de Guvern ia in calcul rangul localitatii, dar si al zonei din municipii si marii poli regionali (Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi Ploiesti, Timisoara), suprafata localului si un coeficient de sezonalitate, care este clasificat in mod asemanator cu cel al rangului localitatii, potrivit mediafax.

Proprietarul unui restaurant cu o suprafata de 150 metri patrati din centrul Capitalei va plati de la inceputul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 lei pe an (3.900 de euro), in timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri patrati se vor achita cel putin 12.474 lei (2.835 euro).

Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri patrati din Zona A a Capitalei, care vor plati 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro). Pentru restaurantele de peste 300 de metri patrari este aplicat un singur coeficient de suprafata.

Sursa foto: retetepascupas.ro