Impozitele pe teren si constructii, indexate cu 16,05%. Vezi in ce oras

Impozitele pe terenurile si constructiile aflate in intravilan au fost indexate, pentru anul 2014, cu 16,05%. Masura a fost aplicata  la Ramnicu Valcea, in conformitate cu HCL nr. 233/30.09.2013 privind stabilirea si aprobarea nivelului impozitelor, taxelor.

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Eduard Varlan, a precizat ca celelalte impozite au ramas nemodificate, ba chiar unele au scazut, in cazul impozitului pe terenurile din extravilan.

“In conformitate cu HCL nr. 233/30.09.2013 privind stabilirea si aprobarea nivelului impozitelor, taxelor si a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2014, o parte din taxele si impozitele locale de la nivelul Ramnicului au fost indexate cu 16,05%. Este vorba de impozitul pentru terenuri si constructii din intravilan, impozitul pe cladiri si cel pentru autovehiculele speciale. Precizez ca alte impozite au ramas nemodificate, cum ar fi cel pe autovehicule, sau chiar au scazut, ca in cazul impozitului pe terenuri in extravilan”, a afirmat Varlan.

Hotararea Consiliului Local de indexare a unor impozite locale a fost luata in baza HG nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013.

“Conform acestui act normativ al Guvernului, indexarea trebuia sa fie aplicata inca din ianuarie 2013, dar OG nr. 1 din 6 ianuarie 2013 a dat o derogare in sensul in care indexarea putea fi amanata pana in 2014 cu conditia lipsei arieratelor. Ca urmare, pentru anul 2013, spre deosebire de cele mai multe administratii locale din tara, taxele si impozitele locale nu au fost indexate, conducerea Primariei Ramnicu Valcea preferand sa amane, cat mai mult, aceasta masura. Pentru anul 2014, insa, indexarea a fost obligatorie la cele trei impozite mentionate anterior. Mentionez ca desi proiectele de dezvoltare a orasului aflate la acest moment in portofoliu presupun o contributie importanta din partea bugetului local pentru anul 2014, administratia locala municipala, atenta la nevoile si greutatile cetatenilor din Ramnicu Valcea, nu a agreat nicio alta crestere a taxelor si impozitelor locale in afara indexarii obligatorii impuse de HG 1309/2012”, a spus viceprimarul Ramnicului.

Foto: Wikipedia