IMPRUMUT de 1,1 miliarde de lei pentru PLATA BENEFICIARILOR de FONDURI EUROPENE

Guvernul a aprobat in sedinta de marti un IMPRUMUT de la Trezoreria Statului de 1,1 miliarde de lei pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru PLATA FACTURILOR catre BENEFICIARII de FONDURI EUROPENE.

“Acest nou IMPRUMUT sprijina, in continuare, cresterea ratei de absorbtie, deoarece banii achitati acum BENEFICIARILOR vor fi rambursati Romaniei de catre Comisia Europeana dupa ce vor fi trimise documentele necesare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: Doi angajati ai Ministerul Agriculturii si doi oameni de afaceri brasoveni, judecati pentru CORUPTIE cu Fonduri Europene

Banii vor fi folositi pentru PLATI catre BENEFICIARII de finantari contractate prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Programului Operational Regional si Programului Operational Sectorial Mediu.

Citeste si: Sistem de evaluare a functionarilor care gestioneaza fonduri europene, aplicat de la 1 ianuarie 2015

Pentru PLATA FACTURILOR catre BENEFICIARII proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri in valoare de aproximativ 386 milioane de lei. In acelasi timp, pentru PLATILE catre BENEFICIARII Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a fost asigurata o suma de 320 milioane de lei, pentru cei ai Programului Operational Regional — 300 milioane de lei, iar pentru BENEFICIARII Programului Operational Sectorial Mediu — 100 milioane de lei, potrivit Ministerului Fodurilor Europene.

Sursa foto: obiectiv.info