In Bucuresti a inceput PRIMA NINSOAE din aceasta iarna

Temperaturile scazute din ultimele ore au facut ca in Bucuresti sa cada sambata la pranz primii fulgi de zapada din acesta iarna.

Potrivit meteorologilor, in perioada 25 octombrie, ora 16.00 – 26 octombrie, ora 12.00, vor fi semnalate precipitatii mixte si intensificari ale vantului in mai multe judete din sudul tarii.

“In intervalul mentionat, in sudul tarii si in special in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, ploile se pot transforma in lapovita si ninsoare. Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50-60 km/h, iar pe arii restranse 60-70 km/h”, a anuntat ANM.

Citeste si: Cod Galben de vant in Capitala: 14 masini AVARIATE, peste 30 de copaci CAZUTI

Capitala si alte cinci judete din sudul tarii se afla in prezent sub COD GALBEN de VANT PUTERNIC. Avertizarea este valabila sambata, in intervalul orar 14.00-20.00.

Mai multi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost mobilizati pentru interventii. In numai 24 de ore s-au inregistrat zeci de solicitari din cauza copacilor cazuti pe carosabil sau peste masini.

Citeste si: ANM: Avertizare meteo pentru sudul tarii. Ploile se pot transforma in LAPOVITA SI NINSOARE

In Bucuresti, peste 50 de copaci au fost doborati de vant in ultimele 24 de ore, 23 de masini pe care au cazut arbori au fost avariate sau distruse complet, iar in mai multe zone au fost rasturnate panouri publicitare si stalpi de electricitate, a anuntat, sambata, ISU Bucuresti.

Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti au intervenit, de vineri, ora 14.00, pana sambata, la aceeasi ora, in 60 de situatii de urgenta, cele mai multe fiind cazuri de copaci cazuti pe masini sau pe carosabil.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Adrian Marin, a declarat ca in ultimele 24 de ore au fost doborati de vantul puternic 51 de copaci, din mai multe sectoare, dintre care 18 arbori au cazut sambata, intre orele 8.00 si 11.00.

Adrian Marin a precizat ca 23 de masini au fost avariate de copacii rupti de vant, 12 dintre cazuri fiind inregistrate sambata dimineata.

Sursa foto: ziaruloval.co