In cel mai scump oras din lume platesti 500 dolari pe camera de hotel

luanda-cel-mai-scump-oras

Cel mai scump oras din lume este Luanda, capitala Angolei, unde majoritatea locuitorilor este preponderent saraca, potrivit unui top realizat de Mercer, o firma americana de consultanta in resurse umane.

In ciuda acestui aspect, cazarea intr-o camera de hotel din Luanda ajunge la 500 de dolari de persoana pe noapte, iar o masa la restaurant poate depasi 100 de dolari de persoana.

Luanda produce a doua cea mai mare cantitate de petrol din Africa si nu degeaba a fost denumit orasul contrastelor. Daca la periferie traieste populatia saraca, in centrul Luandei te lovesti de Porsche Cayenne, Cadillac Escalade sau de ultimele modele de Range Rover.

„In timp ce mare parte din populatia capitalei Angolei traieste in saracie la marginea orasului, in centru, Porsche Cayenne imparte drumul cu Cadillac Escalade si cu ultimele modele de Range Rover. Hugo Boss are aici atat de multi clienti incat a deschis un al doilea magazin la mica distanta de primul”, scriu jurnalistii de la CNN.

Cazarea intr-o camera de hotel din Luanda ajunge la 500 de dolari pe noapte, pentru o singura persoana, in timp ce o masa la restaurant poate depasi 100 de dolari de persoana. Asemenea preturi pot fi suportate doar de strainii angajati la multinationale sau de localnicii bogati care lucreaza in industria petroliera sau in sectorul bancar, se mai arata in studiu.

Sursa: angolamarket.com