In judetul Olt, populatia a renuntat complet la incalzirea apartamentelor prin sistemul centralizat

Cetatenii din judetul Olt au renuntat la incalzirea locuintelor prin sistemul centralizat de furnizare a agentului termic si anul acesta nu mai este vreo localitate in care sa functioneze respectivele sisteme, dupa ce si locuitorii din Caracal au decis sa se debranseze de la sistemul de incalzire al orasului. 

Municipiul Caracal a fost, in iarna trecuta, singurul oras cu apartamente conectate la reteaua de distributie centralizata a caldurii, insa costurile prea mari si eficienta redusa i-au determinat si pe proprietarii de apartamente din Caracal sa solicite debransarea, conform primarului Eduard Ciocazanu. 

Edilul a declarat ca anul trecut mai erau cateva sute de apartamente conectate la reteaua de incalzire a orasului insa de atunci si până acum majoritatea au fost debranşate din cauza costurilor foarte mari. “IGO (societatea furnizare de caldura a Consiliului Local Caracal) nu va mai furniza agent termic din mai multe motive: costurile foarte ridicate, randamentul sub 10%, datoriile mari, de peste doua milioane lei, catre furnizorul de gaze. Proprietarii de locuinte au renuntat treptat la caldura primita de la IGO si acum doar cateva apartamente mai sunt bransate la retea. Toate institutiile din subordinea Primariei si Consiliului Local au fost dotate cu surse proprii de caldura, ce functionează cu gaze. Spitalul, gradinitele, scolile, liceele au centrale termice proprii”, a afirmat Ciocazanu. 

Acesta a mentionat ca proprietarii de locuinte in blocuri au optat majoritatea pentru centru centrale termice de apartament, iar casele aveau deja sisteme de incalzire proprii pentru ca nu au fost vreodată conectate la reteaua centralizata de incalzire. 

sursa foto: observator.ro