In peisajul sportiv on-line din Romania isi face aparitia o noua platforma: SportNews.ro

Intr-o perioada nu tocmai infloritoare pentru mass media sportiva autohtona, in peisajul sportiv on-line din Romania isi face aparitia o noua platforma care se anunta a fi un concurent serios pentru site-urile de profil deja consacrate: SPORTNEWS.ro.

MIHAI TOMA, coordonatorul acestui proiect indraznet, a dezvaluit pentru MONDO NEWS cateva dintre ditre tintele noului proiect media on-line. 

SPORTNEWS.ro este un proiect on-line al trustului Ringier Romania. Suntem cativa jurnalisti entuziasti care n-au uitat cum trebuie sa arate lucrurile firesti in presa sportiva si care cunosc modul cum decurg ostilitatile pe piata media din Romania. Nu tintim sa avem un site facut din alte site-uri, ci mizam pe exclusivitati si pe interactivitate, fara a omite temele zilei. In calitate de site de stiri sportive, vrem sa informam, sa demascam, sa emotionam si, daca se poate, sa destindem. Vrem sa credem ca, alaturi de noi, nu pierzi niciodata”.

“Ringier Romania lanseaza marti, 20 mai, portalul dedicat sportului, SPORTNEWS.ro. Noua aparitie se inscrie in strategia de diversificare a portofoliului on-line si are, in acelasi timp, rolul de a intari unul din pilonii editoriali principali ai brandului Libertatea: sportul. Astfel, sectiunea de sport a portalului libertatea.ro va duce catre SPORTNEWS.ro.

SPORTNEWS.ro va acoperi o serie larga de evenimente, din cat mai multe domenii sportive. Din punct de vedere editorial, echipa isi propune o abordare care sa ii creeze cititorului senzatia ca se afla in mijlocul actiunii, explicandu-i ce se intampla, unde, cand, de ce si ce va urma. Fotbalul isi va avea locul sau important, garantat de popularitatea de care se bucura in randul publicului, dar si alte domenii sportive beneficiaza de atentia si de experienta echipei editoriale dedicate, acest lucru fiind chiar un punct de diferentiere. Continutul va fi clasificat in noua sectiuni: EXCLUSIV, FOTBAL INTERN, NATIONALA, GENERATIA DE AUR, FOTBAL INTERNATIONAL, CM 2014, SPORTURI, MULTIMEDIA, AUTO.

Echipa este formata din jurnalisti de valoare, cu experienta, si din tineri ziaristi pasionati, cu dorinta de afirmare, cu totii propunandu-si sa aduca la nivel de standard moralitatea si calitatea scriiturii in jurnalismul sportiv prin exclusivitati, reportaje speciale, dezvaluiri etc. Echipa este condusa de Mihai Toma, ziarist cu 15 ani de experienta in presa sportiva.

SPORTNEWS.ro doreste sa isi implice cititorii cat mai mult, iar feedbackul lor va fi un criteriu de modelare a continutului website-ului. Pentru a incuraja o interactiune constanta si de calitate, “Intrebarea zilei” este o sectiune careia i se va acorda o atentie speciala. Venind in intampinarea intereselor publicului sau, SPORTNEWS.ro aduce ca noutate un calendar al evenimentelor sportive actualizat in timp real. Aici vor fi prezentate toate actiunile din zona sportiva (competitionala sau nu) pentru saptamana in curs.

Data lansarii, 20 mai, coincide cu aniversarea a 50 de ani de viata ai celui mai titrat fotbalist roman, Miodrag Belodedici, care a castigat doua Cupe ale Campionilor, cu doua formatii diferite. Cu acest prilej, SPORTNEWS.ro a dedicat un spatiu amblu subiectului, urmand sa le ofere cititorilor stiri inedite despre fostul mare international.

Pentru prima luna de la lansare, cand se implinesc  20 de ani de la Mondialul din 1994, apogeul Generatiei de Aur, SPORTNEWS.ro a pregatit, in spiritul politicii editoriale pe care si-a asumat-o, o serie de exclusivitati, de povesti nestiute, istorisite chiar de cei care au scris istoria: Gica Hagi, Dan Petrescu, Florin Raducioiu, Ilie Dumitrescu si ceilalti componenti ai echipei. De asemenea, chiar in primele zile de la lansare, site-ul le propune cititorilor sai articole exclusive, precum povestea omului din spatele succesului Simonei Halep sau cine este singurul jucator roman de tenis care l-a batut pe Rafael Nadal.

Din punct de vedere al designului, website-ul vine cu o propunere unica pe piata de specialitate: patru stiri principale in primul ecran. De altfel, noul website va pune un accent sporit pe imagine si va oferi galerii foto care surprind emotia specifica domeniului sportiv. SPORTNEWS.ro are design responsiv si este optimizat pentru dispozitive late”, se arata in comunicat oficial al trustului de presa care detine SPORTNEWS.ro.

Echipa SPORTNEWS.ro: Mihai Toma (coordonator), Daniel Contescu (editor), Octavian Cojocaru (editor), Bogdan Coroama (brand manager), Mugur Bailesteanu, Sorin Breazu, Maris Dascaliuc, Paul Tecuceanu, Bogdan Teodorescu, Florian Tudorache si Viorel Tudorache (redactori).

Sursa foto: sportnews.ro