In plina campanie, Guvernul face cadou Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sase vile si o sala polivalenta

Guvernul da in proprietate Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sase vile cu o suprafata de aproximativ 160 mp fiecare si o sala polivalenta de circa 4.500 mp din localitatea Durau, comuna Ceahlau, judetul Neamt. Hotararea de Guvern in acest sens a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, citat de hotnews.ro, Guvernul da in proprietate Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: Vila Floare de Colt, Vila Crinul, Vila Toporasul, Vila Ghiocelul, Vila Bujorul, Vila Viorica. Imobilele au fost administrate pana acum de Secretariatul de Stat pentru Culte.

Citeste si: Europenii vor sa ne reabiliteze bisericile de lemn din nordul Olteniei si sudul Transilvaniei

Aceste imobile au fost date in folosinta gratuita Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in 1990 pentru a le transforma in asezaminte de ocrotire a persoanelor in virsta sau fara posibilitati de intretinere si pentru organizarea de manifestari culturale, de interes obstesc, “menite a contribui la intarirea moralei publice si introducerea unui climat de reconciliere nationala si confesionala”. Sala polivalenta a fost data in folosinta gratuita pentru a se utiliza ca centru de spiritualitate ecumenica, national si international.