In scolile din Sectorul 3 a fost implementat CATALOGUL ELECTRONIC

Primarul ROBERT SORIN NEGOITA si Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, SORIN MIHAI CIMPEANU, au sustinut astazi, 2 septembrie, o conferinta de presa comuna privind implementarea in Sectorul 3 a programului eCatalogS3, program pilot la nivel national, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei. 

„Sunt placut impresionat de faptul ca am gasit intelegere la minister pentru a implementa sisteme inovatoare pentru a dezvolta invatamantul romanesc. Vorbind de dotarile din scoli, daca lasam la o parte reabilitarea termica si modernizarea exterioara si interioara, un lucru foarte important il reprezinta dotarile tehnice. Precizez ca toate salile de clasa din Sectorul 3 sunt dotate cu sisteme video si audio, in toate scolile avem internet wireless si toate cadrele didactice detin telefon si laptop. Pe langa aceste dotari de ultima generatie am implementat si catalogul electronic, iar Ministerul Educatiei ne-a sprijinit in acest demers de altfel necesar. Sunt convins ca cea mai buna investitie pe care o putem face este investitia in invatamant. Prin acest sistem parintii vor fi notificati automat prin SMS atunci cand copiii lor vor lua o nota la o materie sau o absenta. In acest fel vom imbunatati atat comunicarea dintre parinti si cadrele didactice, cat si nivelul de siguranta in scoli. Din estimarile noastre numarul de absente va scadea cu aproximativ 20%, iar performantele scolare vor creste cu acelasi procent”, a declarat ROBERT SORIN NEGOITA, primarul Sectorului 3.

Prin aplicatia eCatalogS3 parintii pot consulta in timp real foile matricole, situatiile scolare, absentele elevului, rapoarte comparative pe clase, materii si ani scolari. De asemenea, parintii vor primi in timp real informatii cu privire la absentele elevilor si diferite statistici legate de performantele fata de media clasei.

„Domnule primar, apreciez eforturile pe care le faceti pentru sustinerea invatamantului la nivelul celor 70 de scoli din Sectorul 3. Nu este un lucru simplu sa faci in asa fel ca cele peste 2.000 de cadre didactice sa dispuna de un laptop si de un telefon mobil, alaturi de celelalte eforturi pe care le faceti pentru dezvoltarea invatamantului in Sectorul 3. Am fost de acord cu introducerea catalogului electronic pentru ca indiferent de vointa noastra mai devreme sau mai tarziu acest lucru se va intampla. Este un pas important atat pentru scolile din Sectorul 3, cat si pentru scolile din sistemul national. Sistemul de evaluare prin intermediul catalogului electronic este unul dintre instrumentele principale de modernizare a invatamantului romanesc. In acest sens Ministerul Educatiei va modifica si va completa implementarile ce intra in aria de competenta, asa incat acest proiect pilot sa fie posibil din acest an scolar. Vreau sa punctez cateva lucruri importante legate de catalogul electronic si anume la sfarsitul fiecarui semestru se va printa catalogul si se va asuma prin semnatura, impreuna cu Departamentul Informatic al Ministerului Educatiei se va pune in aplicare interoperabilitatea sistemelor, adica vom avea un back-up pe server-ul securizat al ministerului. Acest lucru se va face intr-un sistem bine controlat, iar de monitorizare se va ocupa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Se va obtine avizul Autoritatii pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal. Odata aceste conditii indeplinite si avand in vedere ca nomenclatoarele privind cadrele didactice, disciplinele si elevii vor fi preluate din sistemul informatic al ministerului, consideram ca impreuna am facut toate demersurile necesare si putem porni implementarea acestui proiect curajos pentru ca, atat Primaria Sectorului 3, cat si Ministerul Educatiei isi asuma o raspundere. Apreciem premisele extrem de favorabile pentru cele 70 de scoli din Sectorul 3 si speram ca in anii urmatori exemplul oferit de Primaria Sectorului 3 sa fie urmat si in alte scoli”, a declarat SORIN MIHAI CIMPEANU, Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Primaria Sectorului 3 este prima institutie din tara care a implementat acest program pentru toate unitatile de invatamant preuniversitar din sector. Prin programul eCatalogS3 primaria isi propune modernizarea sistemului de notare conventional din cadrul institutiilor de invatamant, prin adaptarea la tehnologia disponibila in concordanta cu legislatia in vigoare.

Prin platforma eCatalogS3, respectiv catalogul electronic, Primaria Sectorului 3 a implementat un sistem electronic de gestiune a activitatii scolare din cadrul unitatilor publice de invatamant din sector. Principalii beneficiari si utilizatori ai sistemului sunt cadrele didactice si elevii impreuna cu parintii lor.

Aplicatia eCatalogS3 a fost conceputa pentru a fi utilizata de persoane cu minimum de cunostinte in domeniul IT, urmarindu-se o mai buna comunicare intre cadrul didactic si parinte, respectiv intre parinte si elev, in vederea cresterii performantelor scolare. Concret, atat cadrul didactic, cat si parintele vor avea un cont necesar procesului de inregistrare.

 Sursa foto adevarul