In Sectorul 4, continua derularea programului de ridicare a masinilor abandonate pe domeniul public

Pe raza Sectorului 4 continua actiunile de eliberare a domeniului public, prin ridicarea masinilor abandonate, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 4.

Conform sursei citate, inspectorii Directiei Protectia Mediului din cadrul Politiei Locale Sector 4 au identificat in doar 4 zile, 73 de „rable” care ocupau locurile de parcare si ingreunau traficul pietonal pe trotuare in zone precum bd. Unirii, bd. Tineretului, str. Pridvorului, str. Izvorul Muresului, sos. Giurgiului, parcarea din fata Oraselului Copiilor.

Dintre acestea, 13 au fost deja ridicate, pentru alte 36 fiind in derulare procedurile de ridicare, cu respectarea legislatiei specifice, in timp ce pentru 24 din totalul identificat sa fie transmise somatii proprietarilor pentru eliberarea domeniului public. 

De mentionat ca, din noiembrie 2013 pana octombrie 2015, au fost identificate 550 de masini abandonate/fara stapan, dintre care, in urma actiunilor intreprinse de Autoritatea Locala Sector 4, 310 fiind deja ridicate, in timp ce pentru alte 200, procedurile sunt in curs de desfasurare. 

Activitatea de inventariere si ridicare a masinilor abandonate/fara stapan se deruleaza conform programului stabilit, in urma eliberarii si reamenajarii domeniului public putandu-se trece la retrasarea parcarilor.

Concomitent cu aceste actiuni, inspectorii  Politiei Locale Sector 4 au actionat, la sesizarea cetatenilor, pentru solutionarea unui numar de 69 reclamatii privind ocuparea abuziva a locurilor de parcare atribuite in mod legal. Au fost emise 31 somatii pentru autoturismele care blocau accesul in parcare si ai caror proprietari nu au putut fi contactati, iar 36 sesizari au fost solutionate pe cale amiabila.

Sursa foto: b365