In Sectorul 6, in luna februarie, s-au aplicat sanctiuni de 38.500 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare

In luna februarie 2016, agentii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 au aplicat 175 de sanctiuni contraventionale persoanelor care nu au intretinut curatenia si igiena in spatiile de locuit, spatiile de desfasurare a activitatii, curti si spatii verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, nerespectarea conditiilor mentionate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice si de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

„Pentru a asigura curatenia in SECTORUL 6, vor fi aplicate sanctiuni contraventionale persoanelor care incalca normativele in vigoare. Pastrarea curateniei spatiilor publice este una dintre trasaturile fundamentale ale spiritului civic. Traim cu totii in aceeasi comunitate, deci atitudinea fiecaruia dintre noi conteaza”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Tot in luna februarie au fost aplicate si 42 de sanctiuni contraventionale posesorilor animalelor de companie care, in timpul plimbarilor pe domeniul public,  n-au detinut asupra lor materialele necesare (faras, matura, punga) pentru curatarea dejectiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformeaza risca sa fie sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 200 lei si 500 lei.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de catre politistii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, in luna februarie a.c., de 38.500 lei.

Sursa foto: primarie6