In SFARSIT: Lucrarile la bulevardul Liviu Rebreanu se apropie de final

Bulevardul Liviu Rebreanu este in lucru inca din 2011, santierul provocand mari batai de cap soferilor care trec prin zona.

Strada a ramas decopertata pe perioada iernii, dupa ce constructorul a descoperit defectiuni grave la stratul de baza existent care necesitau ample lucrari in plus. In acest timp, gropile s-au inmultit, iar soferii s-au plans ca nu mai pot circula pe sosea pentru ca isi distrug masinile.

Lucrarile au inceput insa odata cu venirea primaverii, din luna martie si au cuprins si trotuarele strazii, care vor fi reabilitate. Au fost schimbate deja bordurie pe o parte a drumului, pe anumite segmente trotuarele au fost decopertate si in curand va incepe si reasfaltarea lor.

Muncitorii au reinceput sa lucreze si la infrastructura pentru tramvai pe segmentul dintre Bd. Camil Resu si Bd. Nicolae Grigorescu. Sina tramvaiului va fi de tip “green track”, suprafata dintre sine fiind acoperita cu pavele pe care va creste gazon.

Sina va fi separata de traficul auto si transformata in spatiu verde, mai putin in statii si in intersectii, unde linia de tramvai va fi inglobata in asfalt. Anul acesta, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat in proiectul de buget 25 de milioane lei (5,7 mil. euro) pentru lucrarile la Bd. Liviu Rebreanu.

Lucrarile sunt impartite in doua tronsoane: Intre Bd. Camil Ressu si Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) si intre Bd. Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie (1 km) si vizeaza atat reabilitarea carosabilului cat si a trotuarelor.

Pentru al doiea tronson lucrarile mai au de asteptat, in functie de finantarea disponibila, prioritate avand segmentul deja inceput de doi ani.Primarul General Sorin Oprescu a anuntat ca primul segment al lucrarii va fi finalizat in luna noiembrie a acestui an.

sursa foto: b365.ro