In sfarsit! Pasajele si podurile din Capitala vor fi curatate

Mai multe pasaje si poduri din Capitala vor intra intr-un amplu proces de curatenie, potrivit unui proiect de hotarare adoptat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Initiativa se refera la pasajele Victoria, Unirii, Muncii, Jiului, Fundeni, Basarab, Pipera, Doamna Ghica, Bucur Obor, Aviatiei-Baneasa, Lujerului, respectiv la podurile Grant, Marasesti si Baneasa.

“Sunt cele mai importante pasaje si poduri din oras care trebuie supuse unei actiuni de salubrizare. Nu vorbim despre salubrizarea caii de rulare, care e in sarcina operatorului de salubritate, ci de restul suprafetelor aferente acestor poduri, pentru care pana in prezent aceasta activitate nu a fost desfasurata.

Citeste si: Trafic rutier inchis, vineri, in Capitala. Vezi care sunt zonele pe care trebuie sa le ocolesti

 Ele sunt iesite din garantie in acest moment, stim ca se intampla diverse vandalizari sau accidente in zona acestora si atunci e normal sa se inlocuiasca elementele care au fost vandalizate sau deteriorate ca urmare a unui accident”, a declarat Magda Iuga, directorul executiv adjunct al Directiei Utilitati Publice din Primaria Capitalei.

Potrivit sursei citate,  valoarea investitiei nu a fost inca stabilita.

“Se asteapta intai acordul CGMB ca sa demaram procedurile pentru elaborarea documentatiei care va stabili si valoarea investitiilor, a cheltuielilor. Se va face o licitatie publica deschisa pentru desemnarea operatorului care va face lucrarile”, a spus Iuga inainte de sedinta CGMB.

Sursa foto: primariabacau.ro