Inca 9.000 de COPACI au fost PLANTATI de voluntari in PARCUL NATURAL COMANA

Un numar de 9.000 de PUIETI DE STEJAR au fost PLANTATI in perioada 15-18 aprilie in PARCUL NATURAL COMANA, judetul Giurgiu, de peste 350 de voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde, ai Enel Romania si ai Enel Green Power, in cadrul celei de-a patra etape a proiectului “Mega Copacul”, au anuntat luni, printr-un comunicat de presa, reprezentantii organizatiei.

 “Mega Copacul” este un proiect demarat de Enel in noiembrie 2012, cand compania s-a angajat, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, sa PLANTEZE cate un COPAC pentru fiecare 10 MWh de energie verde consumata de catre clientii sai. Pachetul “Energie Verde”, disponibil doar pentru clientii de pe piata concurentiala, ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita din surse regenerabile si de a sprijini reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independenta confera clientilor care opteaza pentru pachetul “Energie Verde” garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile.

Citeste si: Peste 600 de ARBORI vor fi PLANTATI in campusul Universitatii din Bucuresti cu ajutorul STUDENTILOR

Potrivit sursei citate, pachetul “Energie Verde” poate fi achizitionat de orice companie care doreste sa actioneze responsabil fata de comunitate, mediul inconjurator si fata de generatiile viitoare. A fost deja ales de un numar de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicatii.

 “Clientii nostri au achizitionat cu 15 la suta mai multa energie verde in 2014, comparativ cu anul precedent, dovedind astfel interesul lor in reducerea impactului afacerilor lor asupra mediului. Suntem fericiti ca au raspuns cu entuziasm la initiativa noastra, iar noi vom continua sa dezvoltam produse care nu doar reduc amprenta de carbon, dar ofera, de asemenea, solutii pentru eficientizarea consumului de energie, contribuind in acest fel la un viitor durabil”, a declarat Michele Grassi, directorul general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia.

PARCUL NATURAL COMANA este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 hectare, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii variate de plante si pasari, fiind declarat Sit Ramsar. In trecut, specia predominanta in zona era stejarul. In ultimele decenii, a ajuns sa fie inlocuit de specii invazive sau mai putin valoroase din punct de vedere ecologic (imbunatatirea calitatii aerului si solului, absorbtia de CO2, emisia de O2). In aceste conditii, planul Ocolului Silvic Comana si al administratiei parcului este de a reintroduce stejarul prin actiuni de plantare controlate (anumite zone si anumite specii ajutatoare) pentru a imbunatati calitatea mediului si pentru a ajuta la refacerea biodiversitatii care a dus la declararea acestei zone arie protejata de interes national si international.

Citeste si: ROMSILVA: Peste 4000 ha de impaduriri in campania “Luna plantarii arborilor”

Proiectul Enel “Mega Copacul” a fost lansat in noiembrie 2012, cand voluntarii Enel si ai Asociatiei MaiMultVerde au PLANTAT 700 de COPACI, in baza consumului de energie verde inregistrat pana la acea data. Toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana si al PARCULUI NATURAL COMANA. Astfel, de la lansarea proiectului “Mega Copacul” au fost PLANTATI, in total, 22.000 de COPACI in aceasta zona.

In acest an, si angajatii Enel Green Power Romania s-au alaturat initiativei Enel si a Asociatiei MaiMultVerde si au participat activ la plantare, ca voluntari pentru crearea unui mediu mai verde. “Enel este foarte implicat in promovarea energiei verde si unei dezvoltari durabile printr-o gama larga de activitati, in timp ce energia din surse regenerabile reprezinta unul dintre principalii piloni ai strategiei companiei, la nivel de Grup. In Romania, Enel Green Power a finalizat un plan extins de investitii in dezvoltarea centralelor eoliene si fotovoltaice in regiunile Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, fiind unul dintre cei mai mari jucatori in domeniul surselor regenerabile, cu 533 MW de capacitate instalata operationala la sfarsitul anului 2013, din care 498 MW in centrale eoliene si 35 MW in centrale fotovoltaice”, se spune in comunicat.

Sursa foto: Asociatia MaiMultVerde