Inca doua persoane RETINUTE in BELGIA in legatura cu ATENTATELE DE LA PARIS

Doua persoane au fost RETINUTE joi la Bruxelles si la Verviers, in estul Belgiei, in cadrul anchetei belgiene privind ATENTATELE TERORISTE DE LA PARIS, una in calitate de SUSPECT si alta in calitate de MARTOR, a indicat vineri parchetul federal belgian, relateaza AFP.

Este vorba despre doi frati, a spus avocatul lor, Aurélie Jonkers, citat de agentia de presa Belga. Parchetul nu a facut nicio precizare in acest stadiu.

In plus, avocatul lui Ali Oulkadi, un barbat inculpat luni pentru ca l-a condus pe Salah Abdeslam — un suspect-cheie inca dat in urmarire — la Bruxelles dupa atentatele de la Paris, a contestat vineri orice participare a clientului sau la atentate.

CITESTE SI: FRATII ABDESLAM, ABAAOUD SI ABRIDI FIGURAU PE LISTA DE PERSOANE “RADICALIZATE” A SERVICIILOR DE INFORMATII BELGIENE

Ali Oulkadi ‘contesta oficial aceste acuzatii’, a declarat Olivier Martins presei dupa o audiere la Palatul de Justitie din Bruxelles, unde a cerut punerea in libertate a clientului sau, inculpat pentru ‘participare la activitatile unui grup terorist si la atentate teroriste’.

Pana in prezent, cinci suspecti au fost inculpati si plasati in detentie provizorie in Belgia in cadrul anchetei privind atentatele de la 13 noiembrie care s-au soldat cu 130 de morti la Paris. Doi suspecti originari din cartierul bruxellez Molenbeek, Salah Abdeslam si Mohamed Abrini, sunt in continuare cautati.

Sursa foto: bbc