Inca o INFRANGERE pentru PSD! Mesaj ELECTORAL, INTERZIS la Alba

PSD are, din nou, probleme in campania electorala pentru PE din cauza anumitor mesaje de promovare a candidatilor pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE din 25 mai.

Astfel, Biroul Electoral Judetean Alba a admis luni contestatia formulata de catre PDL privind utilizarea sloganului “Mandri ca suntem romani” de catre Alianta PSD-UNPR-PC in campania pentru alegerile europarlamentare, care, au sustinut democrat-liberalii, ar produce o serie de mesaje subliminale, de natura a specula sentimentul de apartenenta nationala al alegatorilor.

Decizia poate fi contestata la Biroul Electoral Central in termen de 48 ore.

Citeste si: VASILE BLAGA: Cei care stau acasa sau voteaza partide care nu intra in PE ajuta tot PSD-ul

Organizatia Alba a PDL a sustinut in contestatia depusa la BEJ ca sloganele “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa” “inoculeaza in mod evident ideea ca doar cetatenii care isi vor exprima votul pentru candidatii PSD-UNPR-PC se pot simti mandri ca sunt romani si, doar in acest mod, Romania va avea un cuvant de spus in Uniunea Europeana”.

Democrat-liberalii au precizat ca, potrivit Constitutiei, este interzisa incitarea la discriminare, “in conditiile in care tocmai acest lucru este facut, intr-adevar in mod subtil si la nivel subliminal, de catre Alianta Electorala PSD-UNPR-PC – filiala Alba, prin adoptarea acestui tip de slogane electorale”.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: VICTOR PONTA protejeaza actiunile si intentiile de coruptie si feudalizare a Romaniei

PDL Alba a solicitat inlaturarea de pe teritoriul judetului a tuturor materialelor de campanie electorala – afise, bannere, panouri – care contin sintagmele “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa”. Daca BEC va confirma decizia BEJ Alba, atunci aceste materiale vor trebui inlaturate.

Sursa foto: politica-broastei.ro