Inca o zi libera! Parintii ar putea beneficia, in 2014, de o zi libera pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Romanii ar putea avea o noua zi libera. Mai exact, parintii, care incepand din 2014 ar putea beneficia de o zi libera pentru a avea grija de sanatatea copiilor minori.

Initiativa legislativa a trecut, luni, de Senat, proiectul fiind propus de un grup de parlamentari USL din care fac parte si Ecaterina Andronescu, Elenja Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sarbu, Darius Valcov si Rovana Plumb

Desi, initial, in proiect se prevedea ca ziua libera sa fie platita, membrii Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala nu au fost de acord cu aceasta decizie. Indemnizatia pentru ziua libera ar fi urmat sa fie egala cu salariul corespunzator unei zile lucratoare.

Ziua libera va fi acordata la cererea unuia dintre parinti, reprezentant legal al copilului, iar dovada se va face ulterior cu acte din partea medicului de familie al minorului, din care sa rezulte controlul medical efectuat. De precizat ca familiile care au trei sau mai multi copii sa beneficieze de doua zile lucratoare libere pe an pentru verificarea sanatatii copiilor.