Inca un DEPUTAT UDMR, CONDAMNAT DEFINITIV

DEPUTATUL UDMR KAROLY KEREKES a fost CONDAMNAT DEFINITIV luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de ANI ca si-a angajat nelegal fiul si sotia la biroul sau parlamentar.

Initial, KAROLY KEREKES a fost condamnat in octombrie 2014 la 2 ani inchisoare cu suspendare, pedeapsa redusa, in apel, la un an si jumatate inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de de trei ani si sase luni.

Citeste si: Deputatul MATE ANDRAS LEVENTE, CONDAMNAT DEFINITIV

De asemenea, completul de cinci judecatori a desfiintat si decizia primei instante, prin care DEPUTATUL UDMR nu avea dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie publica pe o durata de zece ani.

In septembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte in vederea cercetarii deputatului KAROLY KEREKES pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat nelegal fiul si sotia in cadrul biroului sau parlamentar.

Citeste si: Deputatul KAROLY KEREKES, condamnat pentru CONFLICT DE INTERESE

Potrivit ANI, deputatul UDMR KAROLY KEREKES a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 — 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004-2009, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.

Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

In baza cererii ANI, KAROLY KEREKES a fost trimis in judecata in ianuarie 2014.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro