Inca un oras din Romania va avea o magistrala de METROU

NICOLAE ROIBU, primarul TIMISOAREI, a declarat ca a decis realizarea unei linii de METROU cu o lungime de 8 kilometri, care sa lege centrul orasului de aeroport. PROIECTULurmeaza sa intre in planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de FINANTARE nefiind inca cunoscuta, relateaza Timis Online.

„Asta e solutia – liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in SUBTERAN, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip METROU intre cateva puncte cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele UTILAJE CARTITA care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei”, a declarat NICOLAE ROBU, conform Business Magazin.

Citeste si: METROREX: Tronsonul de METROU Eroilor – Drumul Taberei va fi FINALIZAT la jumatatea lui 2016 

LINIA de METROU va porni de la GARA de NORD, va ajunge la Gara de Est si se va termina la Aeroportul International Timisoara. Aeroportul din Timisoara a raportat in 2013 un TRAFIC de circa 750.000 de pasageri, cu jumatate de milion mai putin fata de nivelul din urma cu doi ani. Din traficul total, 340.000 de pasageri au zburat cu Wizz Air si 100.000 cu Carpatair.

Citeste si: Accident de metrou la statia Dristor

„O conjunctura nefavorabila pentru aeroport a constituit-o declinul volumului de trafic al companiei Carpatair in Romania, ceea ce a afectat negativ volumul de pasageri si veniturile aeroportuare, in conditiile in care TIMISOARA reprezenta in trecut baza de operare a companiei aeriene”, se arata intr-un document al aeroportului „Traian Vuia”.

Sursa foto: realitatea.net