Incearca un tratament hemoroizi fara operatie. Se poate.

Hemoroidectomia. Este un termen care ne sperie pe toti odata ce cautam solutii pentru tratamentul hemoroizilor. Procedura chirurgicala invaziva cu sanse medii de reusita daca luam in calcul si riscul de reaparitie a afectiunii. Necesita repaos, recuperare si prezinta multe alte inconveniente.

Dar ce alte solutii exista? Personal am folosit un tratament hemoroizi homeopat, crema din plante. Nu suna spectaculos dar a avut efecte de la prima aplicare. Am avut ceva ezitari la inceput dar pus in fata alegerii dintre operatie sau o procedura neinvaziva decizia a fost simpla. In cel mai rau caz amanam operatia cu o saptamana ceea ce nu era o problema.

Am avut hemoroizi externi de aproximativ 6 luni, la inceput nu erau deranjanti dar cumva problema s-a acutizat in ultimul timp din cauza sedentarismului si am aflat mai tarziu a alimentatiei sarace in fibre.

Am inceput prin a aplica crema de 3 ori pe zi, dupa igena locala. Inca din prima seara am simtit o reducere a inflamatiilor si a senzatie de arsura. Din ziua a 2-a deja stateam pe scaun fara sa fie nevoie sa ma schimb de pe o parte pe alta. Dupa aproximativ 7 zile de utilizare a unguentului hemoroizii au disparut complet. Am continuat sa folosesc crema pana am terminat recipientul.

Momentan, singura schimbare pe care am facut-o este ca incerc sa am mai multe fibre in alimentatie. Am terminat tratamentul de 1 luna si hemoroizii nu dau nici un semn de reaparitie.

Nu stiu daca functioneaza si pentru hemoroizi interni, dar nu vad de ce nu ar face-o. Pana la urma, vorbim de dilatari ale vaselor de sange, indiferent ca sunt in interiorul sau in exteriorul rectului. De-a lungul timpului am observat pe pielea mea ca principiul de a elimina cauzele care au dus la aparitia unei afectiuni ca prim pas in tratarea acesteia functioneaza. Cu un mic ajutor in cazul de fata, dar functioneaza.

In concluzie, daca credeti ca exista cea mai mica sansa sa rezolvati o problema majora de sanatate printr-o metoda neinvaziva va recomand sa o faceti. Asta daca problema nu este acuta, caz in care este absolut necesar sa consultati un medic de specialitate in cel mai scurt timp. Apoi puteti lua o decizie in cunostiinta de cauza, fara sa va puneti sanatatea in vreun felin pericol.

Am aflat de la medicul proctolog pe care l-am consultat ca statistic 1 din 4 persoane sufera intr-un moment al vietii de hemoroizi deci este o afectiune foarte raspandita. Nu trebuie sa va fie rusine sa intrebati si sa cautati cele mai bune solutii. In plus, disconfortul creat este foarte mare si limiteaza mult un stil de viata normal.

Mai multe informatii despre hemoroizi am gasit aici.

Va recomand sa va informati legat de aceasta afectiune inainte de lua o decizie. Daca doriti sa contribuiti la o informare corecta a persoanelor care se confrunta cu aceasta problema folositi formularul de comentarii de la finalul articolului.

Puteti lasa opinii legate de acest tratament sau de altul, de proceduri chirurgicale sau orice legat de tratamentul hemoroizilor.