INCENDIAR AMANTA L-A DAT IN GAT PE GHEORGHE NICHITA

Unul dintre cei mai longevivi primari din Romania, GHEORGHE NICHITA (59 de ani), a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. NICHITA este acuzat ca, abuzand de functia detinuta, ar fi instigat mai multi politisti locali sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane. Una din persoanele denuntatoare ar fi chiar AMANTA sa, ADINA SAMSON, sefa Serviciului Managementului Calitatii din cadrul Primariei Iasi.

In varsta de 33 ani, ADINA SAMSON a absolvit Facultatea de Administratie Publica la Universitatea „Al.I.Cuza” in 2005, studii pe care le-a continuat cu un master in aceeasi specializare realizat in perioada 2008 – 2010. Prezenta discreta la nivelul municipalitatii, ADINA SAMSON a ajuns la municipalitate direct de la Centrul de Informare pentru Cetateni, o data cu Adriana Spataru, fosta sefa de cabinet al edilului sef cu care ADINA SAMSON se afla in relatii bune la vremea respectiva, dar care, ulterior, potrivit apropiatilor, s-au racit.

CITESTE SI: DNA: GHEORGHE NICHITA isi SPIONA AMANTA si cu ajutorul CLANULUI CORDUNENILOR. UPDATE 

Dupa ce a lucrat in mai multe birouri de-a lungul timpului, inclusiv la cel de Relatii Internationale, in perioada martie 2013 – iunie 2014, Adina Samson a devenit inspector de specialitate la Primarie, lucru care i-a permis sa se mute intr-un birou alaturat celui pe care il detine GHEORGHE NICHITA, ambele spatii fiind perchezitionate ieri de DNA.

Dosarul in care primarul GHEORGHE NICHITA a fost retinut de DNA ar fi pornit dupa ce iubita sa, ADINA SAMSON, l-ar fi denuntat pe edil ca urmare a supravegherii pe care GHEORGHE NICHITA a comandat-o asupra sa. Astfel, ceea ce parea a fi o supraveghere politica sau dictata de alte interese se transforma intr-o poveste de alcoov.

Principalele atributii ale ADINEI SAMSON erau de a redacta adrese si referate de specialitate si organizarea de evenimente desfasurate de municipalitate sau parteneri: dezbateri, conferinte sau simpozioane. O alta atributie era de actualizare a bazei de date a institutiei, cu datele de contact ale institutiilor si persoanelor publice din administratia publica, locala si centrala, mediul universitar, cultural si economic.

De asemenea, ADINA SAMSON era responsabila cu elaborarea de materiale informative si intocmirea de sinteze a raportului anual al primarului GHEORGHE NICHITA. O componenta a activitatii ei consta si in „gestionarea de apeluri si rezolvarea urgenta a problemelor cetatenilor cu sprijinul celorlalte departamente ale institutiei”, dupa cum ea insasi a afirmat intr-un CV consultat de „Ziarul de Iasi”.

CITESTE SI: PRIMARUL DIN IASI, GHEORGHE NICHITA, A FOST RETINUT PENTRU ABUZ IN SERVICIU

In iunie 2014, ADINA SAMSON este promovata sefa de serviciu.

ADINA SAMSON a fost promovata in functia de sefa la Serviciul Managementul Calitatii si Control Intern Managerial in luna iunie 2014. Noua functie i-a adus o relatie directa cu primarul GHEORGHE NICHITA, in sensul ca aceasta, prin fisa postului, trebuia sa-i raporteze edilului sef „stadiul implementarii, functionarii si eficienta sistemului de management al calitatii si a sistemului de control intern si managerial al Primariei si al unitatilor subordonate”. Samson este responsabila si cu mentinerea comunicarii intre Primarie si entitatile din subordine. Dupa momentul in care a fost promovata, la nivelul municipalitatii, au inceput sa existe zvonuri conform carora intre ADINA SAMSON si GHEORGHE NICHITA ar exista o relatie care depaseste barierele profesionale. „Nu s-au afisat niciodata impreuna, nici la petreceri, nici la evenimente, dar aveau o relatie foarte apropiata”, au declarat surse din Primarie.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada ianuarie-aprilie 2015, inculpatul GHEORGHE NICHITA, abuzand de functia detinuta, respectiv primar al Municipiului Iasi, in mod repetat, i-a determinat pe inculpatii Hliboceanu Liviu Mihai si Avirvarei Stefan, functionari publici in cadrul Politiei Locale Iasi, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea, sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa foloseasca informatiile astfel obtinute si sa permita accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Sursa foto: adevarul.ro