INCENDIAR AVEREA FABULOASA a lui VIOREL HREBENCIUC. COMBINATIILE eminentei cenusii a PSD

O noua informatie INCENDIARA si-a facut aparitia in peisajul mass media autohton suprasaturat de dezvaluirile din ce in ce mai greu de procesat legate de cei care ne conduc. Este vorba despre AVEREA FABULOASA a eminentei cenusii a Partidului Social Democrat (PSD), VIOREL HREBENCIUC, despre care se spune ca depaseste usor suma de un milliard de euro!, informeaza comisarul.ro.

In continuare va prezentam toate COMBINATIILE si LEGATURILE de AFACERI ale politicianului penal VIOREL HREBENCIUC, potrivit sursei citate.

“Procurorii DNA SUNT SOCATI DE AVEREA URIASA ACUMULATA DE VIOREL HREBENCIUC, cel mai influent om politic roman, asa cum ii placea sa se recomande intre cunoscuti. Procurorii suspecteaza ca VIOREL HREBENCIUC a ajuns sa controleze o parte din statul roman prin numirea unor apropiati in posturi cheie din institutiile publice.

Nu exista, practic, niciun domeniu in care VIOREL HREBENCIUC sa nu fi ajutat un om sa manance o paine.  Combinatiile in care VIOREL HREBENCIUC s-a amestecat de-a lungul vremii au dus la influentarea si controlul distribuirii unui buget de minimum 2,3 miliarde de euro. Si nu, suma nu e exagerata. Fostul sforar din PSD a fost implicat in ultimele doua decenii – de presa, cunoscuti, adversari politici si procuratori – in afaceri ce pleaca de la cele imobiliare si ajung pana la investitiile bursiere.

VIOREL HREBENCIUC, a carui avere reala depaseste usor un miliard de euro, BANI NEGRI, ascunsi sub diverse nume si in diverse afaceri, fost eliberat din celula si trimis in arest in domiciliu saptamana trecuta. 

Iata cateva repere a ceea a insemnat si inseamna numele VIOREL HREBENCIUC in Romania:

1. Combinatii cu: fratii Dumitru si Sergiu Sechelariu si Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, primarul-fin din Slanic, Andrei Serban

Primar pana in 1992 al municipiului si apoi prefect pana in 1996, acesta l-a sprijinit pe Dumitru Sechelariu si fratele sau Sergiu Sechelariu la rangul de baroni locali.

Miza, anual 20 de milioane de euro: Lucrarile publice anuale in orasele Bacau, Slanic si din intreg judetul Bacau pleaca anual la minimum 20 de milioane de euro.

CITESTE SI: E GATA! HREBENCIUC i-a dat in gat pe GEOANA si VANTU: Stiau de PLATI! Se consultau permanent 

Pana in 2000 multe din aceste contracte publice ajungeau la firmele “Regilor soselelor” este vorba de celebrii Dorel Umbrarescu si Costel Casuneanu, si ei tot din Bacau, si ei tot cunoscuti ai lui Hrebenciuc.

2. Privatizari

Odata cu infiintarea APAPS (Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului) in anul 2001, VIOREL HREBENCIUC  isi incepe ascensiunea in combinatiile de la Bucuresti. Acesta isi facea prezenta la fiecare investitie mai importanta de un milion de dolari, valuta la moda in anii ‘90.

Combinatii cu: Dorel Simion, Ovidiu Musetescu, Mircea Ursache si Popa Stan

Dorel Simion a fost unul dintre oamenii implicati intr-una din primele afaceri ale lui Hrebenciuc, cea a Pietei de Gros din Capitala. Marian Cristache, un producator cooptat in proiect isi aminteste si acum de inspectiile deputatului cu parul alb.

Dupa 2000, APAPS a trecut in subordinea Ministerului Privatizarii, conduse de Ovidiu Musetescu, un alt apropiat al lui VIOREL HREBENCIUC.

Dupa comasarea APAPS in AVAS, la conducerea autoritatii a fost Mircea Ursache, tot un apropiat al lui Hrebenciuc. Acesta a fost si reprezentantul statului in Fondul Proprietatea incepand din 2007, la propunerea Guvernului Tariceanu.

CITESTE SI: SCAPA CINE POATE VIOREL HREBENCIUC i-a dat in gat la DNA pe TONI GREBLA si FLORIN IORDACHE 

Prin conducerea AVAS a mai fost si Popa Stan, un alt apropiat al lui VIOREL HREBENCIUC. Acesta este si acum vicepresedinte al institutiei.

Miza, minimum 500 de milioane de euro: Companiile statului au fost privatizate ieftin catre apropiati/cunoscuti ai lui VIOREL HREBENCIUC. Dintre acestia, ii amintim pe cei mai cunoscuti, Ovidiu Tender, Corneliu Iacubov si Omar Hayssam.

Afacerea Rafo

Cea mai importanta privatizare in care a fost implicat numele lui VIOREL HREBENCIUC a fost cea a rafinariei Rafo pe care statul a dat-o grupului format din Ovidiu Tender, Corneliu Iacubov si Marian Ivan. Primii doi sunt prieteni ai lui Hrebenciuc, toti fiind originari din Bacau. Prejudiciul statului roman in aceasta privatizare a fost estimat de procurorii DNA la 300 de milioane de euro.

3. Imobiliare

VIOREL HREBENCIUC a simtit, in urma cu doua decenii, ca pretul pamantului din jurul Bucurestiului va creste de zeci de ori, asa ca si-a facut relatii cu o mare parte din viitorii latifundiari rasariti in ultimele decenii.

Combinatii la: Administratia Domeniilor Statului (ADS), Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP)
Intr-o interceptare DNA, VIOREL HREBENCIUC afirma ca George Baesu, fostul director de la ANRP, este “omul meu”.

Un apropiat politic al lui Hrebenciuc la ADS a fost, senatorul UDMR Tanczos Barna (presedinte ADS 2005-2008 si in 2009). Senatorul UDMR Tanczos Barna este urmarit penal pentru abuz in serviciu şi fals intelectual in legatura cu retrocedarea unor terenuri ale Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) Baneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei, potrivit DNA.

Miza, minimum 50 de milioane de euro: Intamplator sau nu, VIOREL HREBENCIUC este amic, ruda sau cunoscut cu o parte din latifundiarii care au facut avere din terenuri achizitionate in Bucuresti si in Ilfov. Cei mai cunoscuti sunt Gigi Becali. Nae Nicolae (decedat in 2013 intr-un accident rutier) si Nicolae Badea, caruia i-a nasit un copil.

CITESTE SI: STENOGRAME DIN DOSARUL HREBENCIUC. Deputatul i-a promis sprijin lui Sova la sefia PSD: Sa nu fie Liviu! Ma focusez pe tine 

VIOREL HREBENCIUC a fost singurul om despre care Becali nu a spus vreodata niciun cuvant urat, desi de gura sa nu au scapat nici macar rude ca Ioan Becali sau nasul Gica Hagi. Chiar Gigi a spus ca Hrebenciuc l-a ajutat in cateva afaceri, iar in mod curios dupa ce a fost inchis, presa sportiva a sustinut ca Hrebenciuc si fiul sau a condus clubul din umbra si nu numai. In acest sens, presa de specialitate a mai speculat ca fostul parlamentar PSD a participat la negocieri pentru achizitionarea unor jucatori, a platit restante, conform presei sportive.

Un alt latifundiar, care de data aceasta a profitat de despagubirile primite de la ANRP, este omul de afaceri din zona Olteniei, Mihai Rotaru. Acesta din urma este nasul de nunta al lui Andrei Hrebenciuc. Rotaru a primit de la ANRP peste 25 de milioane de euro.

4. Lucrari hidrotehnice

In fiecare an, Administratia Nationala a Apelor cheltuie peste 50 de milioane de euro pentru indiguiri si alte lucrari hidrotehnice. Colosul din acest domeniu este firma Aquaproiect, compania care primeste majoritatea contractelor in domeniu.

Legaturi cu: familia lui Aurel Constantin Ilie, fost consilier al lui Ion Iliescu si fost Ministru al Mediului
In dosarul Iacubov, unul din martori a sustinut ca firma Aquaproiect e controlata de VIOREL HREBENCIUC, desi in acte este detinuta de un fost ministrul al Mediului din perioada Nastase, este forba de familia lui Aurel Constantin Ilie. Martorul a relatat ca Hrebenciuc l-a fortat sa-si vanda partea de actiuni de la Aquaproiect.

 Ovidiu Gabor director la Apele Romane in perioada 2003-2004 este si in acest moment, dupa un deceniu, director adjunct in cadrul institutiei.

Miza, anual 20-30 de milioane de euro: Cea mai mare firma de lucrari hidrotehnice este controlata de familia Ilie si bineinteles primeste majoritatea contractelor de la Apele Romane. Spre exemplu, Titu Bojin, intre 2001 si 2011 cand a fost director la Apele Romane Banat, a acordat lucrari de aproape 50 de milioane catre Aquaproiect.5.

5. Mass-media

Conform presei vremii, 1,7 milioane de euro, bani proveniti din surse necunoscute, ar fi fost imprumutul pe care VIOREL HREBENCIUC i l-ar fi dat lui Tinu pentru a cumpara “Adevarul”.

VIOREL HREBENCIUC a vrut sa controleze presa scrisa si prin controlul fabricii de hartie de la Letea. Dumitru Sechelariu a fost cel care a cumparat fabrica Letea la sfaturile lui Hrebenciuc, asa cum recunostea acesta in urma cu un deceniu.

6. SIF-urile

SIF Muntenia si SIF Moldova au fost cele doua unitati de investitii in care fostul parlamentar si-a intins combinatiile. Implicarea acestuia in cele doua societati de investitii a fost deconsipirata si de brokerul fugar dupa ce a pierdut banii clientilor, Cristian Sima.
Combinatii cu: Victor Adrian Prodan, Adrian Hrebenciuc – fiul lui Viorel – si Mihai Rotaru.
Victor Adrian Prodan şi Nicolae Mergeani  sunt avocati ai lui VIOREL HREBENCIUC, iar Victor Adrian Prodan a fost, pana in decembrie 2014, membru in Consiliul de Administratie al SIF Muntenia.

CITESTE SI: STENOGRAME. Dumitru Iliescu ii spunea lui Viorel Hrebenciuc despre cel care i-a dat informatii: Stia si de Ponta si de toti. Stia cine are dosare

Andrei Hrebenciuc a devenit la 28 de ani cel mai tanar membru in consiliul de administratie al unui SIF, fiind ales in aprilie 2013 in CA SIF Moldova. Mihai Rotaru, socotit de presa economic, ca unul din primii cinci investitori la bursa, a fost cel care a sprijinit alegerea fiului lui VIOREL HREBENCIUC. Peste un an, Rotaru avea sa-i fie nas la nunta lui Andrei Hrebenciuc.
Miza, 461 milioane de euro: SIF-urile sunt cele mai tranzactionate pe piata bursiera din Romania, sunt vehicolele care aduc cel mai mare profit. In plus, SIF-urile controleaza la randul lor alte zeci de unitati. Valoarea actiunilor SIF Muntenia se ridica la 230 de milioane de euro, iar cele de la SIF Moldova ajung la 211 milioane de euro

7. Transporturi CFR

Combinatii cu: directorii CFR Alexandru Noaptes, Mihai Nicolaiciuc si fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.
Tot Cristian Sima sustine ca intre Bogdan Noaptes, fost director la CFR si actual cuscru al lui Viorel Hrenbenciuc – fiica lui Noaptes si baiatul lui VIOREL HREBENCIUC sunt soti -, si fostul parlamentar PSD este o relatie de lunga durata.
Mitrea si VIOREL HREBENCIUC sunt amandoi din Bacau, iar sforarul PSD a fost prins pe interceptari cand vorbea cu Dan Sova sa aranjeze, prin-o lege, si dosarul lui Mitrea care i-a adus intr-un final o condamnare de trei ani acestuia din urma.

8. EXIMBANK

Banca de stat acorda credite si garantii de sute de milioane de euro firmelor autohtone. Acordarea acestor se face in urma aprobarilor conducerii bancii.
Legaturi cu: Laurentiu Hrebenciuc, fratele parlamentarului, si Ionut Costea, ginerele lui Mircea Geoana.
Laurentiu Hrebenciuc a fost director al Eximbank Bacau in 2001 si din 2009 si pana in present este director adjunct. In anii ’90 fratele a fost director de marketing la Bancorex Bacau.
Ionut Costea este ginerele lui Mircea Geoana, Hrebenciuc fiind seful de campanie al fostului candidat la Cotroceni din 2009.
Miza, anual 150 de milioane de euro: Controlul creditelor/garantiilor acordate catre marile companii din Romania este obiectul principal al acestei banci de stat. Reamintim ca Gruia Stoica s-a prezentat la privatizarea CFR cu o garantie din partea Eximbank.
Conform raportului pe 2013 al Eximbank, banca acordat garantii de 120 de milioane de euro si credite in valoare de 30 de milioane de euro.

9. Paduri, ROMSILVA

Presa a relatat in ultimul deceniu despre legaturile dintre Attila Verestoy, supranumit baronul retrocedarilor ilegale, si Viorel Hrebenciuc. Mai mult, fostul parlamentar PSD a fost arestat din octombrie si pana in martie dotorita implicarii in retrocedarea celor 43.000 de hectare de padure catre familia lui Dimitrie Paltin Sturdza.
Legaturi cu: Adam Craciunescu si Attila Verestoy
Conform interceptarilor DNA de la dosar, VIOREL HREBENCIUC a intervenit la directorul Craciunescu pentru a-i rezolva retrocedarea lui Paltin.
Miza: 60 de milioane de euro. Atat era partea care ii revenea lui VIOREL HREBENCIUC din aceasta afacere, conform DNA.

10. SALROM, Societatea Romana a Sarii

Odata cu venirea PSD la putere in 2012, VIOREL HREBENCIUC a mai pus la cae de o combinatie, punand un om de incredere la conducerea societatii de sare.
Legaturi cu: Aurel Bucur, directorul SALROM
Seful Societatii Romane de Sare este un membru al PSD Judetul Bacau, fiind consilier local in Targu-Ocna. Acesta nu avea nicio experienta in domeniu inainte de a fi numit in functie.
Dupa numirea acestuia au aparut si probelemele penale. DNA depistand mai multe contracte suspecte intre filialele ale SALROM si compania de transport Transferoviar.
Miza: 70 de milioane de euro. Acesta este bugetul anual de venituri ale companiei.

CITESTE SI: Ilie Sarbu sustine ca Viorel Hrebenciuc nu are cu el “o relatie de prietenie cum avea cu alti colegi”

 11. Autostrazi şi Drumuri Nationale

Intuitia lui Hrebenciuc a fost unul dintre primii care au vazut oportunitatile asupra controlului politic al numirilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR)

Legaturi cu: Dan Sova, Mircea Pop, Miron Mitrea

In urma cu doi ani, conform presei central, VIOREL HREBENCIUC a fost la biroul lui Dan Sova pentru a-i cere la sugestia asfalatatorului Costel Casuneanu dumirea lui Mircea Pop in fruntea CNADNR. De altfel, Pop a fost unul dintre eternii de la Autostrazi, ocupand in ultimii ani mai multe functii de conducere. A deputat sub aripa lui Hrebenciuc in 2000 cand a fost consilier al premierului.

Miza, controlul unui buget de investitii de un miliard de euro:  Intamplator sau nu, bacauanii Dorel Umbrarescu si Costel Casuneanu au devenit primii “regi ai asfaltarilor” din Romania, impartindu-si marile contracte date de CNADR pentru drumuri si autostrazi.

Averea lui Costel Casuneanu, cel care controleaza PA&CO Intenational, era evaluata pana in preajma anului 2011 la 250 de milioane de euro.
In schimb, Umbrarescu avea o avere de 500 de milioane de euro la nivelul anului 2012.

SURSA FOTO: realitatea.net