INCENDIAR DORIN COCOS i-a TURNAT si el pe VASILE BLAGA si ALIN ALBU la DNA

DORIN COCOS, omul de afaceri anchetat de procurorii anticoruptie in mai multe dosare penale, este dispus sa faca orice pentru a scapa cat mai usor. In aceste conditii, omul de afaceri s-a apucat sa-i toarne pe toti greii din politica si nu numai cu care a fost in cardasie. Conform postului Romania Tv, DORIN COCOS i-ar fi dat in gat pe doi dintre cei mai grei oameni din fostul PDL, presedintele VASILE BLAGA si trezorierul ALIN ALBU.

Potrivit Romania TV, VASILE BLAGA si trezorierul PDL ALIN ALBU fac obiectul a nu mai putin de trei DENUNTURI PENALE. DORIN COCOS si un om de afaceri au spus in fata procurorilor ce faceau cu banii negri de campanie VASILE BLAGA si ALIN ALBU. Informatiile din cadrul acestora se adauga denuntului facut in urma cu cateva zile de fostul ministru GABRIEL SANDU.

CITESTE SI: Marturie INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU a turnat toata conducerea PDL 

VASILE BLAGA, fostul sef de campanie al lui TRAIAN BASESCU, este acuzat ca a obtinut FONDURI ILEGALE pentru alegerile din 2009. Pe langa denuntul mai vechi al lui GABRIEL SANDU in ultimele 10 zile, s-au mai adaugat inca doua PLANGERI PENALE pe numele lui VASILE BLAGA, mai relateaza sursa citata.

Timp de aproape 6 ore, DORIN COCOS a dat detalii procurorilor despre banii negri pe care ii ducea la partidul preferat al lui TRAIAN BASESCU de la acea vreme, PDL. Cocos l-a indicat pe VASILE BLAGA ca fiind cel care gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat cati bani aducea la partid, cui ii dadea si de unde ii avea. DORIN COCOS sustine in denunt ca banii au fost dati pentru campaniile electorale din 2009, atat pentru presedintie, cat si pentru europarlamentare. Alin Albu era omul de legatura intre BLAGA si COCOS, noteaza RTV.

Acelasi ALIN ALBU a fost indicat drept intermediar al unei mite de 80.000 de euro date de un afacerist lui VASILE BLAGA. Omul de afaceri sustine ca banii au fost dati pentru a obtine de la PDL un contract pentru servicii de tipografie, mai transmite Romania TV.

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC! ELENA UDREA a TURNAT TREI MINISTRI PDL din INCHISOARE 

Mai mult, el a povestit anchetatorilor ca ALIN ALBU, trezorierul partidului, tinea doua randuri de registre, unul pentru fondurile legale, si unul pentru banii negri din campanii. Barbatul ar fi declarat la DNA ca a furnizat afise si materiale promotionale pentru campaniile din 2009, insa, nu a fost niciodata platit. Omul de afaceri sustine ca a suferit o paguba de 300.000 de euro si ca a dat faliment din cauza aceasta.

Denuntul omului de afaceri se leaga de una dintre declaratiile date de GABRIEL SANDU la DNA.

„Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat acesti bani din fonduri proprii. Eu trebuia sa particip la campania electorala prezidentiala cu 4 milioane de euro”, sustine fostul ministru al Comunicatiilor. Pe langa faptul ca GABRIEL SANDU a sustinut ca a carat milioane de euro cu sacosele la partid, el a amintit si de o afacere necurata cu scrisori electorale pentru TRAIAN BASESCU.

Pana in acest moment, insa, VASILE BLAGA  nu are nicio calitate in dosarele DNA. VASILE BLAGA a negat acuzatiile ironizandu-l pe GABRIEL SANDU pentru meteahna mai veche de a spune brasoave. „Daca citesti declaratiile lui, atunci iti explici de ce colegii lui din PNL, ca in PDL a venit de la liberali, il numeau Petre Ispirescu (…) Un lucru este foarte clar: domnia sa mie nu mi-a dat in viata lui niciun ban. Nu am niciun merit in nominalizarea lui ca ministru si sunt convins ca nu a dat nimanui”, declara VASILE BLAGA.

Sursa foto: realitatea.net