INCENDIAR Fost sef SIE: Exista materiale compromitatoare cu politicieni. Vor fi surprize URIASE

MUGUR STROE, fostul sef in cadrul SIE, retras din serviciul de informatii si plecat din tara in urma unor “neintelegeri” care il faceau sa se simta “expus”, a dezvaluit intr-un interviu acordat ziarulevenimentul.ro ca exista materiale compromitatoare cu politicieni, jurnalisti, artisti, cu persoane publice in general – inregistrari care nu stie insa in mainile cui au ajuns si daca vor fi folosite.

Interviul acordat de MUGUR STROE pentru ziarulevenimentul.ro:

Reporter: Ce credeti ca a vrut sa spuna Elena Udrea atunci cand a declarat ca nu mai are incredere in nimeni?

Mugur Stroe: Cred ca doamna Udrea s-a lasat condusa de un impuls al momentului, poate a fost depasita de situatie. I-au scapat lucrurile de sub control. A spus anumite lucruri si nu mai poate da inapoi. Din pacate pentru ea, nu stiu daca mai poate repara acest lucru.

Reporter: Spuneti ca nu trebuia sa atace SRI-ul? Asemenea atacuri la adresa sefului celui mai important serviciu secret din Romania nu afecteaza institutiile de acest gen?

Mugur Stroe: Bineinteles ca le afecteaza. Dar aici trebuie vazut ce anume din ce spune doamna Udrea este adevarat si ce e fals. Personal, cred ca doamna Udrea blufeaza.

Reporter: Vi se pare inconstienta din partea dumneaei sau credeti ca face jocurile cuiva?

Mugur Stroe: Nu pot sa va spun acest lucru. Dar ceea ce se intampla este foarte grav, fara precedent in istoria serviciilor secrete din Romania.

Reporter.: Totul pare ca a pornit de la acele fotografii de la Paris? A fost mana SRI-ului acolo, asa cum sustine Udrea?

Mugur Stroe: Partial. Doamna Udrea se supara degeaba si acuza serviciile fara sa ralizeze ca ceea ce s-a intamplat este absolut normal. Atunci cand tu esti persoana publica, candidat la presedintia Romaniei, si ai relatii de prietenie foarte stranse cu un magistrat banuit de acte grave de coruptie, si aici ma refer la doamna Alina Bica, e normal sa apari in anumite inregistrari. Daca e bine ca ele au fost facute publice, asta e treaba celor care au permis acest lucru. Eu m-as fi opus publicarii lor daca mai eram in functie la data respectiva. Vedeti si dumneavoastra unde s-a ajuns.

CITESTE SI: ROBERT TURCESCU PUBLICA DOCUMENTE INCENDIARE: Trustul familiei Voiculescu a incasat 1,5 milioane de euro de la Blue Air si Nelu Iordache 

Reporter: Nu ne-ati raspuns la intrebare. A lucrat-o sau nu SRI-ul?

Mugur Stroe: Au fost mai multe servicii implicate acolo, din cate stiu. Inclusiv SRI, SIE, SRC, dar s-a primit si ajutor din exterior.

Reporter: De cand a inceput acest scandal, apar tot felul de insideri, de personaje care sustin, sub protectia anonimatului, ca au detalii despre ce urmeaza. Sunt credibile aceste scurgeri de informatii, nu exista mijloace care sa impiedice oameni activi ai serviciilor sa dea bombe „pe surse“? Sau e o lupta atat de mare intre servicii incat nu se mai tine cont de nici un protocol?

Mugur Stroe: Nu cred ca e o lupta. Sau daca e, ceea ce vede lumea e doar ceea ce trebuie sa se vada, ceea ce s-a convenit ca trebuie facut public. Sa nu subestimati aceste institutii. Romanii sunt printre cei mai buni din lume la chestiile astea.

Reporter: Deci asistam iarasi la o diversiune?

Mugur Stroe: Putem sa spunem ca este o lupta pe doua paliere. Cel de la suprafata face victime cunoscute publicului larg si pare cel mai violent, dar mai exista un razboi al celor pe care nu-i stie nimeni. Acolo e, de fapt, adevarata miza.

Reporter: Asta a spus si Elena Udrea.

Mugur Stroe: Da, a spus, dar eu cred ca doar a nimerit-o. Cred si sper ca nu stie cu adevarat despre ce vorbeste.

CITESTE SI: ANUNT BOMBA. FOST SEF DNA, propus ca PROCUROR-GENERAL al R. MOLDOVA 

Reporter: S-a pomenit de inregistrari. Credeti ca se va ajunge pana acolo?

Mugur Stroe: Negresit. Inca din 2009, de la alegeri, s-a pus problema folosirii lor. Doar cea cu domnii Geoana si Vantu a aparut. De restul nu a mai fost nevoie, se pare. Asta nu inseamna ca e timpul pierdut.

Reporter: Ati vazut asemenea materiale, ne puteti da un exemplu concret?

Mugur Stroe: Concret nu, va dati seama, dar va spun ca exista materiale compromitatoare cu politicieni, doamne respectabile din televiziune, cu ochelari si pretentii de mame si sotii, domni din presa care n-ar mai avea curajul sa se urce in X5 de rusine, ministri. Artisti. Acum, depinde cine a reusit sa puna mana pe ele. De la distanta, lucrurile par ca au luat-o putin razna, desi eu refuz sa cred acest lucru.

Reporter: Geoana, Ponta, Gadea, Tamara Buciuceanu, Oana Stancu, Ciuvica, Aurel Temisan, Traian Basescu? Au motive sa se teama?

Mugur Stroe (rade): Tamara Buciuceanu nu. Vor mai fi surprize, unele chiar foarte mari.

CITESTE SI: SURPRIZA TRAIAN BASESCU, reactie ciudata in legatura cu scandalul dintre UDREA si SRI 

Sursa foto: jurnalul.ro