INCENDIAR: Fratele lui SEBASTIAN GHITA a dat un TUN de MILIOANE in cardasie cu MAI

ALEXANDRU GHITA,  fratele lui SEBASTIAN GHITA a dat un TUN de MILIOANE in cardasie cu MAI. Curtea de Conturi a Ro­maniei a constatat, printre alte neregului evidentiate de raportul de audit al activitatii financiare a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pe anul 2013, dat recent publi­citatii, conditiile in care reprezentantii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call-center (reteaua voce-date din cadrul Centrului de Contact), scrie opiniabuzau.ro.

MAI a platit firmei 20 milioane lei cu tot cu TVA (aproximativ 4,7 milioane euro). Specialistii sustin ca, la data efectuarii misiunii de audit, sistemul call-center nu era functional, desi contractul a fost incheiat la data de 16 octombrie 2009, cu o durata initiala de 26 de luni.

CITESTE SI: INCREDIBIL: TOPOLICEANU ii invata pe BREAZU si LUNGU cum sa o INFUNDE pe UDREA 

ALEXANDRU GHITA. Ulterior, termenul-limita a fost modificat prin 11 acte aditionale pana la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractului avand ca efect „uzura morala a echipamentelor si a solutiilor software alese, situatie care genereaza cheltuieli suplimentare de upgradare”. In a­celasi timp, Curtea de Conturi a atras atentia cu privire la faptul ca prin contract au fost incluse servicii de mentenanta, garantie si suport in valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garantiei acordate, noteaza junalistii de la Opinia.

ALEXANDRU GHITA. In plus din faptul ca sistemul call-center nu este functional in prezent, rezulta ca nu au fost atinse obiectivele generale prevazute in caietul de sarcini, respectiv: dezvoltarea managementului informatiei la nivelul MAI, care sa permita tuturor utilizatorilor abilitati accesul la un sistem unic de gestionare a informatiilor la nivelul institutiei si cresterea gradului de satisfactie a cetateanului”, se mai arata in raport.

CITESTE SI: INCENDIAR: GRESEALA SAU INTENTIE? UDREA l-a dat in gat pe TRAIAN BASESCU 

ALEXANDRU GHITA. Potrivit cotidianului local din Buzau, firma 2K Telecom este controlata de ALEXANDRU GHITA (fratele deputatului PSD SEBASTIAN GHITA), care detine 67,12% din actiuni, Radu Vasile, cu 24,83% si buzoianul DOMENTE VASILE (unchiul fratilor SEBASTIAN si ALEXANDRU GHITA), proprietar al 8,05%  dintre actiunile firmei.

Sursa foto si text: opinia de buzau